FaH

ZA VALENTINOVO: Mladi HSS-ovci Zagrepčanima dijelili licitarska srca

U povodu Valentinova, 14. veljače, članovi Organizacije mladih HSS-a Grada Zagreba zajedno su sa predsjednikom zagrebačkog HSS-a i kandidatom za predsjednika  stranke Nenadom Matićem, u subotu na Trgu bana Jelačića Zagrepčanima podijelili 500 crvenih licitarskih srca.

 “HSS je obilježio Valentinovo, Dan zaljubljenih. Dan uoči Valentinova građanima smo darovali prigodna licitarska srca na kojima piše HSS. Licitar je tradicija hrvatskoga naroda, nešto čime su i naše bake i djedovi također izražavali osjećaje jedni drugima, kupujući si licitare”, izjavio je predsjednik zagrebačkog HSS-a i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Matić.

 Rekao je da su danas vremena malo drugačija, zaljubljeni si više ne kupuju licitare, pa u HSS-u žele “taj dah prošlosti vratiti u život”.

 Želja nam je da obrti koji se bave proizvodnjom licitara mogu egzistirati, ali i da se ljudi, na jedan prigodan način, sjete jedni drugih, istaknuo je Matić.

 Dodao je kako su dijeleći licitarska srca građane na neki način i podsjetili na sutrašnji Dan zaljubljenih, da svojim dragima nešto kupe, da s njima provedu lijepe trenutke.

 “HSS kao stranka koja je dugo s hrvatskim narodom, također voli hrvatski narod i hrvatski narod voli nju, pa je to Dan zaljubljenih i između HSS-a i hrvatskog naroda”, rekao je Matić, koji je ujedno i kandidat za predsjednika HSS-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati u Zagrebu, 19. ožujka.

 Matić je potvrdio da će danas poslijepodne Predsjedništvo HSS-a na sjednici u Središnjici stranke u Zagrebu potvrditi sve kandidate koji su iz županijskih organizacija poslali svoje kandidature.

  Prema dosadašnjim informacijama iz HSS-a, za sada su tri kandidata za predsjednika stranke – uz Matića, to su i aktualni predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg te samoborski gradonačelnik i potpredsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Komentiraj