Za modnu dizajnericu Gabrielu Hearst, prijateljicu Jill Biden, inspiracija su ‘snažne žene’

Screenshot YouTube

Poznata novinarka Alina Cho je nedavno razgovarala s urugvajskom modnom dizajnericom Gabrielom Hearst.

Hearst je poznata po kreiranju luksuznih kolekcija za žene. Još uvijek je odana korištenju visokokvalitetnih materijala za kreiranja odjevnih predmeta, no posljednjih godina sve više inzistira na standardima održivosti, ekologiji, certifikaciji, recikliranju materijala, smanjenju korištenja plastike i manjoj emisiji stakleničkih plinova u procesu proizvodnje.

Svoju etiketu je pokrenula 2015. godine, brzo napreduje i stječe ugled u modnoj industriji. Uspješna je i u dizajniranju modnih dodataka. Njena torba Nina Bag je postigla svjetsku prepoznatljivost. Krajem 2020. godine je postala kreativna direktorica etikete Chloé. Modna dizajnerica je u intervjuu otkrila kako voli stvarati i odijevati “snažne” žene iz društvenog i političkog života, glazbene industrije, jer u njima traži inspiraciju. Zanimljivo je da je Hearst prijateljica prve dame Amerike, Jill Biden.

Urugvajska dizajnerica nakon mnogo godina rada u modnoj industriji pokazuje samopouzdanje.  Iskustvo ju potiče da ostvari ono što je naumila. Još uvijek je povezana s tradicijom svoje domovine, toga se ne želi odreći. Ističe kako je za održivi rad u svijetu mode nužno istraživanje materijala i proizvodnih procesa.

Komentiraj