Yoko Ono ustvrdila da je Peter Jackson pokazao da nije kriva za razlaz Beatlesa

Yoko Ono je na Twitteru podijelila tekst u kojem piše da novi dokumentarac Petera Jacksona o Beatlesima ‘Get Back’ demantira glasine da je ona kriva za razlaz Beatlesa.

U subotu 27. studenog je Yoko Ono na Twitteru podijelila tekst pod naslovom “Fanovi Beatlesa misle da ‘Get Back’ demantira glasine da je Yoko Ono razbila bend”. Njezin Twitter profil prati oko 4,6 milijuna pratitelja. Trodijelni dokumentarac o Beatlesima ‘Get Back’ prikazuje rad na pretposljednjem studijskom albuma benda ‘Let It Be’ i u cijelosti prikazuje njihov posljednji koncert na londonskom krovu u Savile Row.

Među arhivskim snimkama u Jacksonovom dokumentarcu vidi se i Yoko Ono koja je tijekom snimanja albuma ‘Let It Be’  zaokupljana vlastitim zadacima, suprotno glasinama da je bila uključena u samo snimanje albuma. Yoko Ono je okrivljena za raspad The Beatlesa otkako je grupa najavila da prestaje s radom 1969. godine.

Peter Jackson također je ovih dana otkrio da je Disney želio ukloniti sve psovke iz dokumentarca ‘The Beatles: Get Back’, ali su ih Ringo Starr i Paul McCartney uvjerili u suprotno.

U razgovoru za NME, Jackson se prisjetio prvih reakcija Ringa Starra i Paula McCartneyja na dokumentarac koji, na njegovo iznenađenje, nisu tražili nikakve izmjene u filmu. “Kad su vidjeli gotov film, očekivao sam da će imati neke zamjerke. Bilo bi normalno da dobijem poruku u kojoj piše: ‘Taj i taj dio gdje ja to kažem mi se ne sviđa – možeš li to izrezati?’ Ili ‘možeš li skratiti razgovor na tom i tom mjestu?’ I nisam dobio niti jednu poruku . Niti jedan zahtjev za nekom intervencijom da bilo što učinim. Jedan od njih je rekao da su ga gledali i smatrao ga jednim od najstresnijih iskustava u svom životu. ‘Ali ne želi davati nikakve prigovore.“, ispričao je Peter Jackson.

Također je ispričao kako je “istinit” dio priče aspekt koji je bio vrlo važan za bend, te da su tražili da ne brišu njihove psovke iz filma. “Paul je film opisao kao vrlo sirov. Rekao mi je: ‘To je vrlo točan prikaz onoga što smo tada bili.’ Ringo je rekao: ‘To je istinito.’ Istinitost im je važna. Ne želim nikakvo uljepšavanje. Ne želim da itko išta intervenira.“ , ispričao je Jackson.

 

 

 

Komentiraj