„X Factor“ Simona Cowella prestaje se prikazivati u Velikoj Britaniji nakon 17 godina

Britanska mreža ITV otkazala je poznati talent tv show’ X Factor’ Simona Cowella, koji se prvi put emitirao u Velikoj Britaniji 2004. godine i koji je iznjedrio neke od najvećih pop zvijezda 2000-ih.

ITV mreža je potvrdila da “nema trenutnih planova” za još jednu sezonu ‘X Factora’ u Velikoj Britaniji, nakon glasina u britanskim medijima da je sam Cowell odlučio ugasiti svoj najpoznatiji tv show nakon 17 godina.

‘X Factor’ – koji je pomogao da se formira boy bend One Direction i girls grupa Little Mix, a Cowell postao poznat širom svijeta – posljednji je put emitiran u Britaniji 2018. godine. TV show u kojem o natjecateljima odlučuju suci su uključivale brojne glazbene zvijezde poput Sharon Osbourne, Louisa Walsha i Nicole Sherzinger. TV show je producirao Fremantle’s Thames i Cowellova vlastita producentska kuća Syco Entertainment.

“U ovoj fazi ne postoje trenutni planovi za sljedeću seriju X Factor”,  stoji u službenom priopćenju  ITV mreže. ‘X Factor’ u Velikoj je Britaniji prikazivan tijekom 15 sezona kroz 445 epizoda.

TV show izvorno zamišljen kao zamjena za Pop Idol, koji se prikazivao od 2001. do 2003. godine, postao je vjerojatno najveća tv franšiza na planeti, prilagođena kao format širom svijeta i iznjedrila je američku verziju koja se nekoliko puta emitirala u programu tv kuće Fox od 2011. godine.

Sljedeći Cowellov TV pothvat je ‘Walk The Line’, glazbeni kviz za ITV i njegovu streaming platformu ITV Hub.

 

Komentiraj