Wizz Air

Wizz Air predstavlja novu i transparentnu politiku prtljage

Wizz Air, avio-kompanija s jednom od najvećih stopa rasta u Europi i jedan od vodećih niskotarifnih avio-prijevoznika u centralnoj i istočnoj Europi, objavio je uvođenje nove i transparentne politike prtljage čiji cilj putnicima olakšati ukrcavanje u avion i garantira svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima Wizz Aira od 1. studenog 2018. godine.

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljage utječu na preko 10 000 letova godišnje, kao i da se u posljednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje. Zbog kraćih putovanja, WIZZ-ovi putnici nose laganu i probranu prtljagu. Svaki treći putnik je doplatio za chekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu s kotačićima, koja se može unijeti u kabinu.

Od 1. studenog svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno unijeti i jedan kofer (55x40x23 cm). Na osnovu reakcija putnika i promjena obrazaca putovanja, Wizz Air je uveo i chekiranu prtljagu težine do 10 kg.

Nova jasna i fer politika prtljaga ove avio-kompanije je politika izbora, jer WIZZ-ovim putnicima omogućava izabrati jednu od preko 50 opcija ručne i chekirane prtljage na osnovu svojih osobnih sklonosti.

“Putnici žele jednostavne proizvode i to je suština ultra niskotarifnog modela koji i Wizz Air primjenjuje. Želimo svojim putnicima ponuditi najjeftinije moguće avio-karte kao i transparentan uvid u politiku cijena. Pojednostavljenjem proizvoda i usluga Wizz Air demokratizira ovaj način putovanja i nudi putnicima plaćanje u skladu sa svojim potrebama”, izjavio je Johan Eidhagen, direktor marketinga u Wizz Airu.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene prije 10. listopada za period putovanja nakon 1. studenog 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu chekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa chekiranom prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.

Komentiraj