Vučetić u Saboru o gej paru kojem je odbijeno udomljavanje djeteta

Saborski zastupnik iz Kluba nezavisnih zastupnika, marko vučetić u srijedu je u slobodnom govoru u Saboru komentirao slučaj gej para kojima je Centar za socijalnu skrb odbio zahtjev za udomljavanje djeteta usprkos presudi Upravnog suda koja im to dopušta.

“Protekli tjedan razotkrila se gola zbilja Hrvatske. Imali smo nekoliko slučajeva koji nas maksimalno provociraju kao društvo. Svjedočili smo slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića kojima je uskraćeno udomiteljstvo. Ono im je uskraćeno zbog jedne argumentacije, a to je protuhumana argumentacija. Argumentacija koja proizlazi ih onih slojeva društva koji smatraju da njihov reducirani pogled, reducirana ljubav i reducirano roditeljstvo, reducirana kultura, reducirani jezik, reducirana vjera, reducirana humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države”, rekao je Vučetić dodajući kako je to neprihvatljivo.

“Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja. Oni koji smatraju da zbog seksualne orijentacije nekome treba uskratiti udomiteljstvo nisu ništa drugo nego manijakalni dijelovi društva koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu”, poručio je.

Vučetiću je odgovorio HRAST-ov Hrvoje Zekanović. “Nisam čuo od gospodina Vučetića da je ovdje govorio nešto kontra one sulude odluke splitskog sveučilišta da u natječaju stimulira ljude homoseksualnog opredjeljenja na način da svatko tko je homoseksualac ili tko izjavi da je može dobiti 200 eura mjesečno. I to je u redu. Međutim gospodin Vučetić o tome naravno neće govoriti. Točka. Basta. Amen. Tu je hrvatski narod jasno rekao što misli o tome što vi govorite. Udomljavanje i posvojiteljstvo je zakonom regulirano isključivo za bračne zajednice. Volio bih da budete objektivniji pa kako udarate po konzervativnom svjetonazoru pa da udarite i po liberalnom”, rekao je.

Komentiraj