U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a povremeno će biti umjerene naoblake, prognoziraju iz DHMZ-a. Lokalno je moguć jači dnevni razvoj oblaka uz poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije.

Na kopnu će puhati slab vjetar, a na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C.

Meteoalarm je za četvrtak izdao upozorenja žute i narančaste boje zbog visokih temperatura. Za splitsko je područje izdano žuto upozorenje, a za riječko narančasto.

I sutra će se zadržati pretežno sunčano i vruće. Krajem dana sa zapada će doći do razvijanja umjerene naoblake. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, potom do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti između 14 i 19, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije lokalno malo viša.

Komentiraj