Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokarata (HNS) zahtijeva da se zbog teške situacije u zemlji što skorije raspišu novi parlamentarni izbori kako bi se spasio i omogućio razvoj Hrvatske, rekao je u srijedu predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

Vrdoljak je rekao da Predsjedništvo HNS-a izražava veliku zabrinutost zato što zemlja “već sedam mjeseci nema Vladu”, već paralizu svih institucija u državi. “Posljedice toga će biti onemogućen rast i razvoj BDP-a, dovodi se u pitanje korištenje svih sredstava iz EU, koja su trebale biti u vrijednosti 15 milijardi kuna, jer su zaustavljeni svi natječaji iz ministarstava zdravlja, regionalnog razvoja, poduzetništva i obrta, kulture te zaštite okoliša”, istaknuo je.

Poručio je i da se u pitanje dovode isplate stipendija, vraćanje invalidnina osobama s Downovim sindromom, plaćanje besplatnog prijevoza srednjoškolcima te nova zapošljavanja.

Na pitanje kako će o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku glasati saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi, koji je član njihova saborskog Kluba, Vrdoljak je odgovorio da će zastupnici HNS-a glasati za izglsavanje nepovjerenja Karamarku, a Kajtazi će svoj stav uskladiti s Klubom nacionalnih manjina. “Svakodnevno komuniciramo s njim i velika je vjerojatnost da glasa kao i svi članovi HNS-a”, rekao je.

Predsjednik HNS-a potvrdio je svoj dolazak na prosvjed podrške kurikularnoj reformi “Hrvatska može bolje”, ali, rekao je, ne kao član stranke, već kao roditelj. Smatra da taj prosvjed nitko ne smije politizirati, pa niti političke elite. “Tamo idem kao hrvatski građanin i roditelj jer djeci moramo ostaviti bolju zemlju nego je danas”, poručio je.  Taj prosvjed je hod za budućnost i obrazovanje, rekao je.

Komentiraj