– Zbog jakog vjetra usporen je promet na autocestama A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića te na A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na pojedinim cestama u Istri i priobalju promet je zabranjen za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t u subotu, 10. rujna do 14 sati, te u nedjelju, 11. rujna, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Na glavnim cestovnim pravcima promet je srednje gust. Tijekom dana povremeni zastoji mogući su u priobalju i na cestama u smjeru mora te prema unutrašnjosti, na Jadranskoj magistrali, prilazima turističkim središtima, obilaznicama, cestama u Istri, graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (od 23. +350 do 20. +350 km) i A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ (od 69. ++150m do 72. +150 km).

Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Rupa pojačan je ulazak osobnih vozila. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka.

Granični prijelaz Harmica (Slovenija) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Povodom održavanja izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, i na prijedlog Izbornog povjerenstva IX. izborne jedinice da
brodovi u nedjelju, 11. rujna u Zadar stignu najkasnije u 17.30 sati, katamarani na linijama Ist-Molat-Zadar i Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar plovit će po izmijenjenom redu plovidbe.

Komentiraj