Vođa LCD Soundsystema traži financijsku pomoć za koncertne prostore u SAD-u

 

Nezavisna glazbena scena ne doživljava svoje najteže dane zbog koronavirusa samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu, pa tako i u SAD-u. Na konferenciji za novinare održanoj u utorak u New Yorku govorio je i vođa poznate njujorške grupe LCD Soundsystem James Murphy koji je dao otvorenu podršku prijedlogu zakona pod nazivom „Save Our Stages“ (Spasite naše pozornice), te istaknuo da je „najmanje što u ovom trenutku možemo učiniti je da se pobrinemo za glazbenike kakvi smo i mi sami.“

Istom je prilikom izrazio i svoju podršku za spas nezavisnih klupskih prostora tijekom krize koronavirusa.  Naime, organizacija NIVA (National Independent Venue Association) pokušava svim silama pogurati zakon nazvan Save Our Stages kojim bi se osigurao fond za udruživanje malih nezavisnih zajednica u iznosu od 10 milijardi dolara kako bi se pomoglo malim nezavisnim klubovima kojima prijeti gašenje zbog pandemije izazvane COVIDOM-19.

Murphy se pridružio njujorškom senatoru Chucku Schumeru i nekolicini vlasnika njujorških nezavisnih klubova na današnjoj konferenciji za medije kako bi pomogao spomenutoj kampanji. „Ovo je problem infrastrukture i to se mora shvatiti kao infrastrukturni problem koji zahtjeva financiranje. Hoću reći, čak i ako sve vas sve ovo i ne zanima, grad New York je izvoznik kreativnih djela. To stvara grad, a sva ta ista nezavisna glazbena scena promovira New York u svijetu, baš kao što se to događa i i ostalim gradovima širom svijeta. Velike kompanije ne moraju nužno biti prisne sa nezavisnim umjetnicima u samom startu već da služe toj zajednici nezavisnih umjetnika. A upravo je to glazbena scena zbog koje je Amerika toliko nevjerojatna. Punk rock u New Yorku je glazba uz koju sam odrastao. Natjerala me da se preselim u New Yorku i nastavim se baviti glazbom cijeli svoj život“ – Naglasio je tom prigodom James Murphy.

Komentiraj