Vlasnik restorana u kojem su večerali zaraženi tenisači: “Covid 19 nije opasna bolest”

Restoran i hotel Niko u kojemu su gostovali koronavirusom zaraženi tenisači Ćorić i Dimitrov i dalje radi, a vlasnik i osoblje još uvijek nisu testirani niti su u samoizolaciji, objavio je portal Zadar News.

Sam se restoran u petak, 19. lipnja, na Facebooku pohvalio kako je na večeri ugostio Novaka Đokovića, Bornu Ćorića, Gorana Ivaniševića, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova i Marina Čilića s suprugama. Koji dan kasnije, Borna Ćorić i Grigor Dimitrov dijagnosticirani su kao pozitivni na korona virus.

No vlasnik hotela i restorana Erik Pavin “vjeruje da koronavirus nije opasna bolest”.

– Ja ne vjerujem da je ta bolest toliko opasna, nije to neka teška bolest. Da jest, umrlo bi pet milijardi ljudi. Po meni to nije ništa strašno kao bolest jer da je tako, dosad bi u Hrvatskoj umrlo najmanje tri milijuna ljudi – kazao je Pavin portalu Zadar news.

– Nas nitko nije kontaktirao i nismo se testitali niti smo u samoizolaciji. Ako nas kontaktiraju vidjet ćemo što dalje, budemo li trebali, testirat ćemo se”, kazao je Pavin dodajući kako su tenisači spavali i u hotelu Jadera te jeli u restoranima Bruschetta, Kornat, Foša i ostalima.

Načelnik zadarskog stožera civilne zaštite Šime Vicković potvrdio je kako stožer još nije kontaktirao ugostiteljski objekt Niko, ali i dodao da će “netko iz epidemiološke službe vrlo brzo” to učiniti. “Radit će se i popisi kontakata i odrediti mjere. Ono što Niko treba napraviti je dezinficirati prostor, a način na koji će dalje raditi dogovorit će s epidemiologom”, kazao je Vicković za Zadar News.

Komentiraj