Pixabay

Više od 100 znanstvenika na konferenciji u Splitu

Druga međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima” održat će se od 17. do 21. lipnja 2019.  u Splitu na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS), a na njoj će sudjelovati više od 100 znanstvenika iz cijelog svijeta, najavio je u petak taj institut.

Kako se navodi u priopćenju, 40 vodećih znanstvenika iz cijelog svijeta održat će predavanja o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, osobito u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu i raku.

“Sudionici ovogodišnje konferencije posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog od navedenih znanstvenih područja kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici i metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji”, dodaje se u priopćenju MedILS-a.

Konferenciju suorganiziraju Mediteranski institut za istraživanje života i Sveučilište u Torontu, odnosno prof. Miroslav Radman (MedILS), prof. Mladen Merćep (MedILS) i prof. Igor Štagljar (University of Toronto).

Prva međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima”(Advances in Biomedical Research) održana je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. godine u MedILS-u i okupila je stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, koji primjenjuju i razvijaju nove OMICS pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti, podsjeća se u priopćenju.

Komentiraj