Pixabay

VINKOVCI 200 članova zborova pjevalo božićne pjesme

U sklopu Adventa u Vinkovcima, četvrtu godinu zaredom vinkovački zborovi predvođeni zborom Srednje glazbene škole Josipa Runjanina pjevali su božićne pjesme i duhovne napjeve s tridesetak prozora Gimnazije.

“Jako je lijepo sve ovo vidjeti i čuti, a posebice mi je drago vijdeti velik broj naših sugrađana koji se večeras okupio kako bi uživao u ovom nesvakidašnjem događaju koji će nas na najljepši način uvesti u radost Božića”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima gradskog pročelnika za kulturu i turizam Marija Banožića malo se koji grad kao Vinkovci može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje zgrada Gimnazije.

Na koncertu, koji je započeo nakon paljenja četvrte adventske svijeće, sudjelovalo je 200 pjevača: stotinu srednjoškolaca, učenika Srednje glazbene škole Josip Runjanin, Zbor mladih župe sv. Vinka Pallottija, Zbor mladih župe sv. Euzebija i Poliona, Zbor župe Presvetog Srca Isusova, Zbor “Fra Vjekoslav Mičuda” župe Bezgrešnog Srca Marijina, Zbor mladih samostana sv. Antuna Padovanskog i Zbor mladih župe sv. Ćirila i Metoda.

Ovogodišnji program Adventa u Vinkovcima, koji je popraćen nizom prigodnih manifestacija, završava 7. siječnja.

Komentiraj