Vinko Grgić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške

Novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić koji je od 18. rujna u pritvoru zbog sumnje u umiješanost u aferu Janaf, u četvrtak je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške, objavio je u petak Radio Nova Gradiška.

Ostavku je predao svom odvjetniku, Zoranu Mataiću koji ju je proslijedio Gradskoj upravi kako bi Grgić i službeno prestao biti gradonačelnik Nove Gradiške.

Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić održali su zbog toga u petak konferenciju za novinare.

“Ostavku gradonačelnika Vinka Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Uglavnom, gradonačelnik Vinko Grgić će prvom prigodom kada bude mogao obratiti se javnosti i pojasniti razloge ovakvog čina”, rekao je dosadašnji zamjenik gradonačelnika Vidošić.

“S jučerašnjim danom dosadašnji gradonačelnik Vinko Grgić je podnio ostavku. Temeljem zakonskih odredbi, podnošenjem ostavke mandat gradonačelnika prestaje silom zakona onoga trenutka kada je urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški. Jučer smo to i obavili, što znači da od danas gradonačelnik Grgić više ne obavlja ovu funkciju”, dodao je.

Dužnost gradonačelnika, temeljem zakonskih odredbu, obnašat će zamjenik gradonačelnika koji je kod izbora bio naveden prvi na listi. “Prvi na listi je bio Borislav Vidošić i on će do redovnih izbora u mjesecu svibnju, temeljem zakonskih odredbi, obavljati funkciju gradonačelnika”, rekao je tajnik Grada Nova Gradiška Zlatko Zebić.

“Svi započeti projekti idu dalje, već sljedećeg tjedna, u četvrtak 29. listopada zakazana je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će središnja točka dnevnog reda biti rebalans Proračuna koji smo ovih dana uspjeli finalizirati”, zaključio je Vidošić.

Komentiraj