Screenshot/MUP

VIDEO: U avionu Amerikanca u Zagrebu našli više od kilograma kokaina

U utorak su u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu uhićeni 56-godišnji Amerikanac i 55-godišnji Nigerijac, koji su u avionu prevozili više od kilograma kokaina, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

“Amerikanac i Nigerijac su u Zračnu luku Zagreb pristigli zrakoplovom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao zrakoplovom, dok mu je 55-godišnji Nigerijac bio kopilot. Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su zrakoplov, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilogram kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina”, navodi se u priopćenju.

Policija sumnja da je uhićeni dvojac dio zločinačkog udruženja, a kokain, koji su nabavili na području afričke države Mali, trebali zamijeniti za veću količinu vatrenog oružja i streljiva.

“Po dovšetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u svezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama”, zaključuje se u priopćenju.

Pogledajte policijske videosnimke.

Komentiraj