VIDEO: Sonyev novi objektiv SELP18110G s motoriziranim zumom

sony.hr

Tvrtka Sony je u ponudu uvrstila novi kreativni alat namijenjen snimateljima i fotografima, unaprjeđeni Super 35mm / APS-C objektiv s motoriziranim zumom.

Model SELP18110G odlikuju široki ugao od 18mm koji se proširuje do 110mm na telefoto kraju (ekvivalentno 27mm – 165mm u formatu od 35mm), odnos zuma od 6.1x, čak i kod dizajna objektiva s unutrašnjim fokusom, kao i konstantni maksimalni F4 otvor blende koji pruža prelijep efekt dubine polja i stabilnu kontrolu ekspozicije kroz cijeli opseg standardnog zuma.

Ovaj model iz G Lens serije pruža kvalitetu slike koji će zadovoljiti i najzahtjevnije profesionalce i idealan je dodatak Mount System fotoaparatima i kamerama, kao što su profesionalna kamera PXW-FS7 i fotoaparati sa zamjenjivim objektivima iz α7 i α6300 serije. Sastoji se od 18 elemenata u 15 grupa, uključujući šest asferičnih i tri ED (ekstra niska disperzija) staklena elementa, a karakterizira ga i kružni otvor blende sa sedam krilaca. Ovaj izuzetno kompleksan dizajn pruža visoku kvalitetu fotografija velike rezolucije i posebno je pogodan za profesionalno snimanje u 4K rezoluciji.

Model SELP18110G je tek drugi objektiv kojeg odlikuje Smooth Motion Optics (SMO) dizajn i konstrukcija posebno razvijena kako bi uklonila neželjena pomicanja slike prilikom snimanja video zapisa. Ovaj tip dizajna utječe na tri značajna aspekta rada objektiva koji doprinose kvaliteti snimaka: Focus Breathing, odnosno minimalno pomicanje kuta gledanja mehanizmom unutrašnjeg fokusa; Focus Shift, odnosno uklanjanje manjih pomicanja fokusa prilikom zumiranja preciznim prilagođavanjima praćenja fokusa i Axial shift, tj. reduciranje aksijalnog pomicanja slike pri zumiranju zahvaljujući konstantnoj dužini objektiva.

Praktičnost i tih rad novog objektiva čine ga neizostavnim saveznikom u području profesionalne filmske produkcije. Njegova tri prstena nude kontrolu nad fokusom, zumom i blendom, uz optimalni obrtni moment. Servo i ručni mehanički zum su u potpunosti podržani, a smjer prstena zuma se može prilagoditi u skladu sa potrebama korisnika. Fokusna duljina ostaje konstantna tijekom svih promjena, što olakšava upotrebu mat okvira i drugih dodataka za objektive. Prvi put kod α objektiva, ovaj model posjeduje i pitch focus prsten za potpunu kompatibilnost sa standardnim dodacima za fokusiranje.

Zahvaljujući maloj težini i kompaktnom dizajnu otpornom na vlagu i prašinu, ovaj objektiv je savršen za upotrebu na različitim lokacijama, dok Optical SteadyShot tehnologija omogućava stabilizaciju slike unutar leće tokom snimanja iz ruke. Dodatnu fleksibilnost pruža mogućnost korištenja s telekonverterima SEL14TC i SEL20TC za povećanje efektivne fokusne daljine objektiva za 1.4x i 2.0x.

Komentiraj