VIDEO: TRUMP ‘Učinit ćemo stvari koje za našu zemlju nisu rađene mnogo, mnogo desetljeća, to vam obećajem’

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump poručio je u četvrtak Amerikancima da će ‘ujediniti naciju’ najavivši promjene kakve Amerika nije vidjela desetljećima.

“Ujedinit ćemo našu zemlju. Učinit ćemo stvari koje za našu zemlju nisu rađene mnogo, mnogo desetljeća, to vam obećajem”, rekao je Trump obrativši se tisućama pristaša na koncertu uoči inauguracije održanom ispred Lincolnova memorijala u Washingtonu.

Obećao je kako će vratiti američka radna mjesta, izgraditi vojsku, te ojačati državne granice.

“Svi smo se umorili vidjevši što se događa. Željeli smo promjene, ali stvarne promjene. Ja gledam prema naprijed, Mi ćemo vidjeti nešto što će biti nevjerojatno,” dodao je.

Trump je govorio šest minuta, ponavljajući mnogo retorike iz kampanje, a svoju je kampanju pohvalio kao ‘pokret’ koji nikada prije nije viđen.

Zahvalio se izvođačima na proslavi nazvanoj “Make America Great Again” dodavši kako je njegov tim predložio da se koncert održi ispred Lincolnova memorijala, spomenika podignutog u čast 16. predsjednika SAD.

“Trebao je to biti mali koncert. Međutim, došli smo na ideju zašto to ne učiniti ispred Lincoln memoriala. Mislim da to nitko prije nije učinio,” kazao je Trump.

Ipak, koncerte su na istom mjestu prije inauguracije imali i Georgea W. Bush, te Barack Obama, pišu američki mediji. Na Obaminoj proslavi 2009. nastupili su Beyonce, Bruce Springsteen i U2, a okupilo se više od 400,000 ljudi.

Komentiraj