VIDEO: TOMAŠEVIĆ: “Bandić više ne smije upravljati novcem građana Zagreba”

“Nisam ja rekao da su građani sami krivi, nego da smo krivi jer nismo ulagali u svoju imovinu. A na potres nismo mogli utjecati”,  rekao je danas urbi et orbi  gradonačelnik Bandić.  Pritom je optužio novinare za pogrešno prenošenje njegove izjave da su “građani krivi za potres  jer za potres nitko nije kriv, ali za neulaganje u svoju imovinu krivi su Država i Grad, kao i građani”, naglasio je.  Bandić je  najavio da će u roku od dva tjedna napraviti rebalans proračuna Grada Zagreba, poručio da će svatko platiti obnovu svoje imovine – Grad svoje, Država svoje, a građanima koji su prioritet Grad i Država platit će zajedno u okviru zakona čije je donošenje u postupku.

O tome je li Grad Zagreb spreman dočekao potres, i s potrebnim resursima, razgovarali smo sa zastupnikom stranke ‘Zagreb je naš’ u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem.

“Ne, Zagreb nije spremno dočekao ovaj potres, što je šteta jer je imamo sve potrebne informacije, platio je studije, od stručnjaka koji su upozoravali što bi se sve moglo dogoditi. Nažalost, predviđanja su se dogodila a Grad  nije bio spreman. Zagreb je puno više od drugih gradova ulagao da bude spreman za različite prirodne nepogode kao što je potres. Uzroke  ove krize trebamo tražiti daleko ranije nego što se dogodio potres. Zagreb je bio pred financijskom provalijom, doslovce,  još uoči korone i krize koja će slijediti nakon korone, a kamoli još s potresom. Već je tada bio u u velikoj financijskoj katastrofi, a nije trebao. To je kao da imate milijardera, što Zagreb sa proračunom od više od 10 milijardi kuna svakako jest, koji to spiska na zabavu, na ludilo neko, na iracionalno ponašanje, dovede se na prosjački štap, a misli lako ću ja to opet zaraditi. Sada ne može više zarađivati kao što je prije zarađivao a ima puno veće troškove.”  

NACIONAL:  Smije li gradonačelnik sam upravljati novcem za obnovu iz blagajne Grada Zagreba?

“Gradonačelnik ne može bez Gradske skupštine donijeti ni jednu financijsku odluku koja je vrijednija od milijun kuna. Bandić ne smije sam upravljati novcem za obnovu. U upravljanju novcem treba sudjelovati država, Gradska skupština i strukovna udruženja. Svaka kuna, svaki trošak , svaka transakcija, mora biti transparentna, treba biti dostupna na internetu, tako da ni jedna kuna ne ode nekim tajkunima u džep.”  

Što je Tomislav Tomašević rekao za Nacional.hr možete pogledati i na našoj Facebook stranici.

Tomašević: "Bandić ne smije više upravljati novcem građana Zagreba"

Posted by Nacional News Magazin on Monday, April 6, 2020

Komentiraj