VIDEO: ŠPANJOLSKA Policija upucala teroriste u Cambrilsu

Sedam je osoba ozlijeđeno u novom napadu kombijem u Španjolskoj koji se dogodio oko 1 sat na šetalištu katalonskog turističkog gradića Cambrilsa. Nakon toga je policija ubila pet napadača, izvijestila je španjolska javna televizija RTVE.

Kombi se pojavio na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati ranije dogodio u 100 kilometara udaljenoj Barceloni. U vozilu je bilo pet osoba. Uslijedila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe, a jednu ranila. Terorist koji je ranjen pokušao je izbosti prolaznike. Preminuo je nešto kasnije.

Britanac Fitzroy Davies nalazio se u Cambrilsu tijekom napada. Vidio je sve što se dogodilo.

“Neki muškarac je trčao cestom i vikao, u roku od 30 sekundi stvorila se policija, izjurili su iz auta i počeli mu nešto vikati. On nije prestajao govoriti. Policija je zapucala. Pao je i opet se digao, zakoračio je preko ograde, činilo se kao da se sarkastično smije, i krenuo prema policiji. Opet su zapucali i on je opet pao. Tada sam i ja otišao”.

El Pais javlja kako su teroristi na sebi imali lažne eksplozivne pojaseve te da je to utvrđeno kontroliranim eksplozijama koje su izveli stručnjaci. El Pais podsjeća da su se teroristi koristili taktikom sličnom terorističkom napadu na London Bridge jer su i tamo teroristi imali pojaseve s “ekslozivnim napravama”, ali je kasnije utvrđeno da se radilo o bocama vodama umotanima u foliju.

Komentiraj