VIDEO: Pronađen mrtav autor lažnih vijesti koje su pomogle Trumpu da dobije izbore

Autor lažnih vijesti Paul Horner, koji se ‘proslavio’ izjavom da je nehotice pomogao Donaldu Trumpu da osvoji američke predsjedničke izbore, pronađen je mrtav u svom stanu.

Horner je pronađen mrtav u svom krevetu ranije ovog mjeseca. Policija je pronašla dokaze koji “upućuju da bi ovo moglo biti nenamjerno predoziranje”, priopćio je policijski glasnogovornik Maricopa Countyja Mark Casey, a prenosi The Hill. Uzrok smrti još uvijek nije utvrđen.

Horner, čije su lažne vijesti često bile viralne na društvenim mrežama, u razgovoru za Washington Post prošle godine primijetio je da su Trumpovi pristaše posebno lakovjerni kad su njegove lažne vijesti u pitanju.

“Njegovi sljedbenici ne provjeravaju ništa – podijelit će bilo što, vjerovat će u bilo što. Njegov menadžer kampanje podijelio je moju priču o prosvjedniku koji dobiva 3.500 $ kao činjenicu. Mislim, izmislio sam to. Objavio sam lažni oglas na Craigslistu”, objasnio je tada ovaj ‘novinar’.

“Mislio sam da će se to provjeriti i da će zbog toga izgledati još gore. Mislim, tako je to uvijek radilo: Netko objavi nešto što napišem, onda oni otkriju da je to pogrešno, onda izgledaju kao idioti”, dodao je Horner.

“Ali Trumpovi pristaše, oni samo nastave s tim. Nikad ne provjeravaju ništa! On je sad u Bijeloj kući. Kad pogledam unatrag, umjesto da našteti (njegovoj) kampanji, mislim da joj je pomoglo. Zbog toga se osjećam loše”, priznao je tada Horner.

U intervjuu za CNN, pokušao je opravdati zaradu na račun publike, koja je vrlo sklona klikati, šerati i općenito povjerovati u lažne vijesti koje potvrđuju njihove predrasude i vrlo nesklona kritički provjeravati izvore i sam sadržaj vijesti, kao ‘satiru’.

Komentiraj