VIDEO: PREDSTAVLJANJE U BARCELONI Vratila nam se Nokia 3310

Nokia

Gotovo sedamnaest godina nakon prvog pojavljivanja, Nokia je ponovo predstavila model 3310, jedan od najpopularnijih mobilnih telefona u povijesti.

Kultni telefon će prodavati finski start-up HMD Global, koji je na sajmu u Barceloni predstavio i nekoliko Nokijinih Android smartphonea.

Nokia više ne proizvodi telefone, ali se bavi proizvodnjom telekomunikacijske opreme i kamera za virtualnu stvarnost.

Novi 3310 dobio je kameru od 2 megapiksela, povezuje se preko 2.5G, a pokreće ga operativni sustav S30+, koji podržava surfanje Internetom, ali ima znatno manju ponudu aplikacija od Androida i iOS-a.

HMD Global se pobrinuo za dugotrajnost baterije. Ona bi, kažu, trebala izdržati 22 sata razgovora i čak mjesec dana u stand-byju.

Novi model 3310 dolazi s već instaliranom i modernijom verzijom zarazne igre ‘Zmije’, a na tržište bi trebala stići tijekom ove godine.

‘Snake’ je prvi put bila dostupna na uređajima Nokia u kasnim devedesetim i od tada se pojavila na više od 400 milijuna telefona. Korisnici više neće morati posezati za svojim starim uređajima kako bi došli do svoje doze nostalgije budući da HMD Global poziva na globalno ujedinjenje kroz besplatnu igru i izazivanje prijatelje na Facebookovoj platformi Instant Games.

U skladu s originalnom igrom, igrači će upravljati kretanjem zmije po ekranu, jedući jabuke i bube kako bi prikupljali bodove. Što više zmija pojede, to je duža i teže ju je kontrolirati. Za uživanje u igri dostupno je šest razina, svaka s različitim postavkama i različitom zmijskom kožom. Igrači mogu odabrati između tri brzine, a povećanjem brzine povećava se i broj bodova. Povrh toga, prijatelji koji igraju jedan na jedan ili kao grupa mogu vidjeti tko ima najveći broj bodova na ljestvici, što donosi dozu prijateljskog natjecateljskog duha.

“Igra Snake je bila najpopularnija igra u povijesti telefona Nokia, s tim da telefon Nokia iz 1997. godine možemo smatrati uređajem koji je označio početak igranja na mobitelima. Do današnjeg dana igra je zadržala svoju veliku popularnost, ne samo jer nosi sa sobom snažan osjećaj nostalgije, već zato što za mnoge korisnike predstavlja njihovo prvo iskustvo igranja na mobitelu. Partnerstvo s Facebookom je nevjerojatna prilika. Zbilja smo uzbuđeni što možemo surađivati s njima kako bismo vratili igru Snake svjetskoj publici u modernom formatu. Nadamo se da će ovaj novi format ujediniti ljude diljem svijeta i donijeti jednako toliko radosti igračima kao kada je igra prvi put predstavljena”, rekao je Pekka Rantala, Direktor marketinga, HMD Global.

Komentiraj