facebook.com

VIDEO: Uvodni govori svjetskih državnika na Paris Climate Conference

Pogledajmo uvodne govore svjetskih državnika nakon dolaska na Paris Climate Conference 2015 (COP21).

Francuski predsjednik Francois Hollande je uz glavnog tajnika UN-a, Ban Ki-moona, srdačno primio više od 150 inozemnih čelnika na ekološkoj konferenciji koja se održava u Parizu.

Svjetski državnici i drugi sudionici će na skupu pokušati dogovoriti i potpisati zakone koji određuju smanjenje emisije stakleničkih plinova te razgovarati o ekološkim problemima otapanja ledenjaka, porasta razine mora, poplava, suša, ugrožavanja sigurnosti hrane i dostupnosti vode…

Protokol iz Kyota koji je stupio na snagu od 2005. godine je jedini pravno obvezujući međunarodni ugovor za smanjenje stakleničkih plinova. Njegova valjanost produljena je Amandmanom iz Dohe do 2020. godine.

Očekuje se kako bi Protokol iz Kyota, koji bi na konferenciji u Parizu krajem ovog mjeseca trebao biti potpisan od više svjetskih zemalja, ponajprije od strane Sjedinjenih američkih država.

Ovaj međunarodni pravni akt trebao bi uključivati i dodatke koji bi trebali još bolje regulirati i zaustaviti negativna djelovanja koja uzrokuju klimatske promjene.

Komentiraj