Screenshot YouTube

VIDEO: Phaneron odličnim spotom najavljuje album

Jeste li čuli za dobar miks grungea uz dodatak funka? Ako nemate ništa protiv, Phaneron ima pravu stvar za vas. Ovaj zagrebački bend singlom “Kreni dalje” najavljuje izlazak albuma prvijenca ‘Rekord Ploča’.

Zvuk benda poznat je onima koji su posljednjih godina pratili zagrebačku indie scenu. Od EP-ja ‘Memories’ prošlo je više od pet godina, a u razdoblju koje je uslijedilo grupa se proširila i okrenula autorskom radu na hrvatskom jeziku. ‘Rekord Ploča’ donosi devet pjesama i prvi je njihov uradak na materinjem jeziku. Uz osnivače, Stefana na vokalu i Nikolu na bas gitari, band čine i David Lipovac (bubanj) i Hrvoje Ćurlin (gitara).

“Kreni dalje’ predstavlja osvrt benda, kako u kreativnom smislu, tako i u smislu pisanja budućih pjesama na hrvatskom jeziku. Tema pjesme nastala je kao ideja da određeni padovi ili loše odluke u životu ne moraju predstavljati zid ispred nas i sputavati nas, već naprotiv, ukoliko smo spremni određene stvari zaokrenuti i spremnije dočekati idući dan, može se stvoriti pozitivan efekt. To te tjera da opet kreneš dalje i još spremnije otvoriš novu stranicu života”, rekao je Stefan, vokal Phanerona i autor pjesme.

Tekst pjesme potpisuje pjevač Stefan Nožica, glazbu cijeli bend, a produkciju su povjerili Leu Anđelkoviću (Baltazaru). Iznenađenje usred pjesme je solo Yogija Lonicha koji im je doslovno uletio u studio i snimio bridge.

“Kreni dalje” ovih je dana dobio i videospot u režiji Tonija Mijača. Izlazak albuma najavljen je za 21. ožujka.

Komentiraj