VIDEO: Obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša

Miranda Cikotic/PIXSELL

Obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša.

“Tema ovogodišnjeg UN-ovog Svjetskog dana zaštite okoliša je ‘Borba protiv zagađenja plastikom’, a cilj je potaknuti pojedince da naprave promjenu u svakodnevnom životu te tako izravno utječu na očuvanje okoliša, a u konačnici na vlastito zdravlje.

Gledajući ukupno, 50 % plastike koju koristimo je jednokratnašto ima ozbiljne posljedice za okoliš. Zagađenje jednokratnom plastikom veliki je ekološki izazov našeg vremena. Diljem svijeta svake minute kupuju se milijuni plastičnih boca za piće, a svake godine jednokratno se iskoristi više od 500 milijardi plastičnih vrećica.

Gotovo trećina plastične ambalaže koju koristimo ne uđe u sustav recikliranja i izravno zagađuje okoliš. Samo u oceane i mora godišnje dospije oko 13 milijuna tona plastičnog materijala koji izravno ugrožava život u moru”, piše u priopćenju za javnost Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Pogledajmo video priloge koji prikazuju “kritične točke zagađenja plastikom” u svijetu, riječ je o dijelu indijskog grada New Delhi, četvrti glavnog filipinskog grada Manile, dijelovima Indonezije…

Komentiraj