VIDEO: Najpoznatija svemirska saga dolazi u kina

facebook.com

Najpoznatija svemirska saga se nastavlja.

U distribuciji 2i Filma u četvrtak (14.12.) izlazi nova epizoda ‘Ratova zvijezda: Posljednji Jedi’.

Redateljsku palicu ovg je puta preuzeo Rian Johnson, a glazbu i dalje potpisuje čuveni skladatelj John Williams. Od glumačkih imena ponovno gledamo Daisy Ridley u naslovnoj ulozi, Carrie Fisher i Marka Hamilla kao legendarnog brata i sestru te Johna Boyegu i Oscara Isaaca kao poznate likove iz prethodnog filma Sila se budi te Adama Drivera kao negativca.

Sam sadržaj filma strogo je čuvan pa tako nije objavljeno niti objašnjenje naslova za koji neki sugeriraju da govori o jednom posljednjem Jediju, a neki o više njih. Ono što znamo je da intrigantna priča postaje još kompleksnija – poslije ulaska u svijet Jedija, Rey (Daisy Ridley) se pridružuje Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti.

Svaka dobra bajka, pa tako i ona svemirska, mora imati i tamnu stranu. I ovaj put na tamnoj se strani našao Kylo Ren, koji nas je sve šokirao u prošlom filmu kada je u dvoboju ubio svog oca, svima omiljenog, Hana Sola. Njegova unutarnja borba između svijetle i tamne strane nastavlja se i u ovom nastavku. Saznat ćemo hoće li ga grižnja savjesti odvesti nazad na svijetlu stranu ili će se u potpunosti prepustiti tamnoj strani Sile. Glumac Adam Driver komentirao je za svog lika: “Izgleda da ožiljak koji je zadobio u borbi s Rey nije samo fizički.“

Ni ovaj film nije prošao bez poznatih i slavnih fanova, ovaj put čak i kraljevskih – u gostujućoj ulozi Stormtroopera naći će se princ William i princ Harry, a snagama Prvog reda pridružuje se i Tom Hardy. Nove nade trilogije su i Lupita Nyong’o, Benicio del Toro, Laura Dern i Gwendoline Christie, najpoznatija po ulozi Brienne od Tartha u Igri prijestolja.

Uz glumačka pojačanja, ovaj film dobio je i jedno vrlo slatko pojačanje! U Posljednjem Jediju priključuju nam se bića zvana Porgovi. Slatki izvanzemaljci već su u traileru osvojili srca fanova diljem svijeta.

Posljednji Jedi snimao se i u Hrvatskoj, točnije u nezaobilaznom Dubrovniku. Dubrovačke ulice postale su Canto Bight, grad mnoštva casina i trkališta. Redatelj filma Rian Johnson opisuje Canto Bight kao “okolinu sličnu Monte Carlu, pomalo bondovsku i pomalo kao iz filma Drž’te lopova“. Sigurni smo da je Dubrovnik tu ulogu odigrao odlično.

Ne budite posljednji u redu za ‘Posljednjeg Jedija’, vidimo se u kinu već u srijedu (13.12.) na pretpremijeri filma.

Komentiraj