VIDEO: Klepetanova pera ljubavi krenula na put

Jana Voda s porukom

Malena i Klepetan već su dugo poznati domaćoj i svjetskoj javnosti – priča o rodi slomljenog krila i njenom Klepetanu, koji svake godine prelazi tisuće kilometara da bi se vratio u svoje ljubavno gnijezdo, postala je simbol ljubavi i nade u vjernost i odanost.

Ovu lijepu priču oživjeli su Jana Voda s porukom i zaštitnik Malene i Klepetana, Stjepan Vokić. Svakim povratkom u svoj dom Klepetan je u gnijezdu ostavljao jedno ili dva pera, koje je Stjepan Vokić pažljivo čuvao. Kroz godine prikupljena pera sada su uručena malim učenicima iz osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Brodskom Varošu, kao sredstvo pisanja, kojima su ljubav pretočili u riječi.

Mališanima je ispričana priča o perima koja su uz Klepetana putovala tisuće kilometara te o pismima kao tradiciji koja i dalje međusobno povezuje ljude, bez obzira na udaljenost.

Učenici su potom počeli pisati osobama koje su daleko, ali i onima koje smatraju svojim uzorima, koje su ih na neki način nadahnule ili razveselile. Dječja mašta i poduzetnost nisu ni trenutka oklijevale – u tišini učionice čulo se samo škripanje pera po papiru, dok su malene ruke ispisivale riječi omiljenim sportašima Ivici Kosteliću, Mariju Mandžukiću i Luki Modriću te pjevačima Lani Jurčević i Ivanu Zaku.

Tako su pisma uz pera ljubavi krenula na svoj put, prenoseći ljubav onima koji djecu inspiriraju, potiču na uspjeh, a koja su ujedno znak možda budućih prijateljstava i najljepša potvrda da ljubav uvijek pronađe svoj put. I dok su s dužim danima i nagovještajem proljeća u malom slavonskom mjestu Brodski Varoš brojni pogledi upereni u nebo, očekujući povratak Klepetana, njegova pera ljubavi inspirirala su malena srca na pisanje i ljubav je krenula na put.

Provjerite svoje sandučiće ili posjetite www.vodasporukom.com te pošaljite nekome pismo ispisano Klepetanovim perom.

Komentiraj