facebook.com

VIDEO: Talijanska grupa ‘Il Volo’ nastavlja europsku turneju

Talijanska grupa ‘Il Volo’ koja je ostvarila svjetski uspjeh na svim kontinentima i među svim generacijama nakon uspješnih turneja u Sjevernoj i Južnoj Americi te Europi, našla se i na filmskom platnu, u filmu ‘Un amore cosi grande’ redatelja Cristiana De Mattheisa.

Film govori o Vladimiru, dječaku ruskog podrijetla, s velikim talentom za operno pjevanje, koji nakon smrti majke odlazi u Veronu kako bi pronašao oca, a svoj put do uspjeha pronašao je u pjesmama zahvaljujući mladićima iz grupe. Film se počeo prikazivati u kinima.

Operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23), karijeru su započeli 2009. godine, kao tinejdžeri u natjecateljskom showu ‘Ti lascio una canzone’. Ispočetka su nastupali pojedinačno, a onda je redatelj showa Roberto Cenci došao na ideju da ih spoji u trio po uzoru na ‘Tri tenora’.

Prvi album ‘Il Volo’ objavili su 2010. godine za europsko, američko i latinoameričko tržite. Već u prvom tjednu dospjeli su na deseto mjesto Billboard 200 – liste najboljih albuma, a vrtoglavi uspjeh prvijenca lansirao ih je u sam vrh glazbene industrije. Potvrda toga su dvije nominacije za latinoamerički Grammy za najboljeg novog izvođača i najbolji album.

Prije tri godine pobijedili su na festivalu Sanremo s pjesmom “Grande amore”, a istoimenu skladbu izveli su iste godine na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto. Do sada su objavili pet albuma i odradili 11 turneja. Posljednje dvije godine proveli su radeći na projektu ‘Notte Magica’, koji je posveta trima tenorima (Pavarottiju, Carrerasu i Domingu). Na projektu je kao izvođač i dirigent sudjelovao Domingo, a na albumu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama koje je otpjevao slavni trojac.

Kako zvuči trio ‘Il Volo‘ moći će se čuti 21. prosinca u Areni Zagreb.

https://youtu.be/eF0OrTuWZBg

Komentiraj