VIDEO: “HDZ-ovci su uz Plenkovića jer se boje promjene, pa čak i na bolje”

Nezavisni saborski zastupnik i bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odustao je od kandidature za predsjednika države .  “Nakon uvida u prikupljeni broj potpisa, procjena je da nismo u mogućnosti doseći potrebnih 10.000 potpisa u zadanom vremenu. Zato sam obustavio aktivnosti prikupljanja potpisa za potporu mojoj kandidaturi za predsjednika”, rekao je tada Orepić.

Nacional je objavio kako predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović troši novac s donatorske  večere koja nije održana , a HDZ taji jesu li joj donatori išta već uplatili.

 “Mi imamo uistinu jedan politički monopol gdje je bavljenje politikom sve nedostupnije zbog cijene koju morate platiti da biste se bavili politikom. Snaga kapitala i snaga novca prevelika je u hrvatskoj politici”,  komentirao je Orepić.

Nacional je Orepića pitao i o anketi koju je ekskluzivno proveo među biračima HDZ-a o tome za koga bi oni glasali kao novog predsjednika stranke.

“HDZ-ovci su uz Plenkovića jer se boje promjene, pa čak i na bolje”, komentirao je Orepić.

Komentar od HDZ-ovaca nismo uspjeli dobiti, neki su samo “0ff the record” promrmljali da je normalno da će  se birači opredijeliti za aktualnog predsjednika te da se ostali kandidati još nisu  profilirali niti se javno sa svojim programima predstavili. Još su nas zamolili da ih  ne imenujemo. 

Komentiraj