VEŠOVIĆ ZA NACIONAL: ‘Pokažite im da smo najjači, uzmite naslov, svima u inat! Rijeka je ljubav’

Autor:

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Marko Vešović sad je u Azerbajdžanu, isti kao prije 7 godina i isto kao Rijeka s Qarabagom ide po duplu krunu. Prati HNL i emotivno je jednako ‘unutra’ kao 2017. kad se i sam borio za naslov i kup


U najavi Jadranskog derbija na Rujevici podsjetili smo kako su za Rijeku protiv Hajduka zabijali: braća Ahmad i Anas Sharbini te stric i nećak Janko i Niko Janković te otac i sin – Rade i Marko Vešović (32).

Rade je prije pet godina otišao u dobra spominjanja. Marko je u Azerbajdžanu, igra za Qarabag i to igra u svom stilu. Pobjednički. Već su matematički osigurali naslov i na korak su do finala kupa.

RIJEKA: FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ Minus manji 4.000.000 €, a zarada od ulaznica veća za milijun

Fenomenalna sezona. Ali idolu riječkih navijača na pamet ne pada priču početi s bilo kim ili bilo čim drugim osim – Rijekom.

I ne kaže ‘Rijeka‘. Govori: ‘mi‘.

“Gledam sve, ako ne mogu jer imam utakmicu onda pogledam snimku. Gledam i kao da vidim onu moju, šampionsku generaciju. Momčadski duh, zajedništvo, kvaliteta, trenerski rukopis… Najbolji smo!”, priča Vešović za Nacional.hr iz Azerbadjžana.

NOVA KANTRIDA, NOVE SLIKE Grb Rijeke sjaji: Veća plaža, duža šetnica, tu je i ‘Morski prasac’…

“Ja sam prije sedam godina rekao to što sam rekao i nek’ to opet prati Rijeku, da se opet radujemo. Daj Bože! Rijeka je moja, moja ljubav, dio moje obitelji, obiteljska tradicija“.

Jedno ga vuče. I lagano muči.

“Da sam bar tamo pa da opet na licu mjesta osjetim tu atmosferu, taj osjećaj kad te cijeli Kvarner nosi… Predaleko sam, ali ‘igram’ svaku minutu s momcima”.

MIŠKOVIĆ ‘Sve ću to ja platiti pa idemo jako’! Kako je Rijeka s dna krenula po duplu krunu

Svi pišu da je Rijeka prva, to ne morate poručivati. Imate li kakvu poruku za igrače koji su sad prvi kao što ste vi bili?

“Imam, uvijek istu. Momci… Uzmite naslov svima u inat! Pokažite im da smo najjači! Pokažite da je Rijeka najbolja i ako moramo sami protiv svih”, poručuje Vešović s onim njegovim poznatim žarom.

U glasu mu se čuje fajt.

“Samo izgarajte za taj dres kao što ste izgarali dosad. I osjetit ćete ljubav pa onda i slavlje kakvo se doživljava samo jednom u životu. Vidite kako vas ljudi nose i kad vas ne ide. Poljubite grb pa na teren u borbu i postanite prvaci. Za Rijeku”.

MIŠKOVIĆ ZA NACIONAL Smijali su mi se kad sam ovo najavio. Nek’ se smiju i dalje, Rijeka ide po duplu krunu

Željko Sopić?

“Sve se vidi. Dakle: fantastičan posao trenera. Teren to pokazuje. Sve imaju u svojim rukama, ni o kome ne ovise. A mnogi od njih upravo su, kao mnogi prije njih, dolaskom u Rijeku došli i na vrhunac svojih dosadašnjih karijera. Znači bit će i dobrih transfera. Ali o tome se razmišlja kad dođe vrijeme. I da bi do toga uopće došli moraju do kraja izgarati za naš klub. Jer nije to bilo koji klub. To je, majstore, Rijeka“.

Ima dvije želje:

“Najprije da Rijeka uzme duplu krunu i ja ovdje uzmem duplu krunu. Pa na ljeto dođem na moj Kvarner i slavimo zajedno“.

OPET RASPRODANO Na terenu 11 ‘morskih pasa’. A na tribinama: 8 tisuća ‘Sopinih luđaka’

Poruka za kraj?

“Ma sve sam rekao. Kad je protiv Gorice stadion rasprodan dva dana prije utakmice onda je sve jasno. Znam ja što je Kvarner i kako je kad Rujevica zagrmi, a cijeli grad i cijeli kraj te nosi. Igračima, još jednom: postanite naši nasljednici kao prvaci, ne dajte da vas išta zaljulja ili isprovocira, budite iznad svega, borite se i pokažite ono što svi vidimo – najjači smo!“, rekao je Marko Vešović na kraju za Nacional.hr, tako da nam još malo zuji u uhu.

Vešo‘, Rijeka je prva. To pišu svi. A i ove će poruke doći do igrača koji sedam godina poslije žive onaj isti: šampionski san.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.