SOPIĆ: ‘Bili smo jako loši. Trebalo je otvoriti sve tribine’. Fruk: ‘Uzeli smo ono po što smo došli!’

Autor:

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Željko Sopić opet se nije bavio kozmetikom u komentaru utakmice nego iskreno rekao što misli o igri svoje momčadi. Toni Fruk oduševljen time što je napokon zabio. Istri komplimenti, ali Rijeka je: uzela ono po što je došla i nastavlja svoj pohod na naslov prvaka


Prvi pola sata Rijeka je bila ispod svoje razine. Ali Rijeka ima maestra, velemajstora: Marka Pjacu. On je ‘isprovocirao’ prvi, Frukov gol, a Goda zapečatio stvar.

U 80. Derbiju della Učka, Istra 1961 – Rijeka0:2! A ‘Sopa’, kao i obično, iskren. I prema drugima i prema sebi. Vruć nakon utakmice, u mikrofon kolega s MAXSporta:

“Nimalo laka pobjeda. Prvim poluvremenom ne mogu nikako bi zadovoljan. Prelabavo smo ušli na agresiju Istre. Nismo tražili dubinu i bili smo jako loši. Drugo poluvrijeme, bolje. Teško izvojevana pobjeda, ali tri boda se pišu. Dečkima svaka čast jer ostavili su zadnji atom snage na terenu”, pričao je šef struke HNK Rijeka.

FRUK I GODA ZA TRI BODA Kad ti dođe Rijeka, onda nema lijeka! Bez milosti: ‘Sopini luđaci’

“Nema puno trenera koji bi mijenjali dva igrača na poluvremenu kad vode. Nismo bili dobri u prvom dijelu, nismo igrali dovoljno viteški, previše smo pustili Istri! A svaka čast Istri. Napali su nas visoko i to dobro. Rekao sam dečkima na odmoru da imamo 1:0 na Pjacinu kvalitetu”.

Više od 5 tisuća gledatelja, a jedna tribina – pusta, potpuno prazna.

“Žao mi je što nije bila otvorena i ta tribina, za bilo čije navijače. Znao sam igrati u Njemačkoj kod kuće pred 33 tisuće gostujućih navijača. Valjda ćemo i mi jednom do toga doći. Za 50 godina! Ja taj neki animozitet između Rijeke i Pule ne vidim. Naši navijači su ne-vje-ro-ja-tni. Više nemam riječi kojima bi ih nahvalio. Danas bi bilo sve puno da je tribina bila otvorena. Plačemo kad ima malo gledatelja i onda ovako… Treba pustiti ljude na tribine da gledaju nogomet”!

ZRINJSKI OSTAJE BEZ BODOVA 3:0 za Velež? Ultrasi upali, zaštitar kriv, kazna ‘Grofovima’

Za tjedan dana protiv Gorice igrate bez svoje ‘šestice’.

“Selahijev treći žuti? Malo smo riskirali ostavljajući ga u igri. Imamo ih puno s dva žuta kartona, a već sam rekao: nećemo se čistiti nego kako nam ti kartoni dođu, dođu. Dinamo? Ma ne gledam Dinamo. Svaka mu čast, ali Rijeka, ova Rijeka… Gleda samo sebe!”, rekao je Sopić.

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Toni Fruk… ‘Milijun’ asistencija i napokon – gol.

“Jako zahtjevna utakmica za nas. Oni su ušli u utakmicu jako agresivno, s dosta prekršaja. Išli su rezati igru. Mi nismo odgovorili na pravi način, ali… Uzeli smo ono po što smo došli i idemo kući! Jesu, imali su i oni šansi. Istra je bila dobra. No mi smo: Rijeka. Nakon svih asistencija došao je napokon i moj gol. Valjda me sad krenulo. Goricu u nedjelju očekujem isto kao i Istru danas. Tvrda i teška utakmica i… Naša pobjeda”, rekao je Fruk.

Rijeka se više ni ne sjeća kad je dobila gol iz igre. Rijeka pobjeđuje i kad njen trener kaže ‘bili smo jako loši’.

To je odlika – šampiona.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.