ZRINJSKI OSTAJE BEZ BODOVA 3:0 za Velež? Ultrasi upali, zaštitar kriv, kazna ‘Grofovima’

Autor:

Denis Kapetanović/PIXSELL, screenshot/Bljesak.info

Denis Kapetanović/PIXSELL, screenshot/Bljesak.info

Na terenu Zrinjski je u subotu pobijedio 1:0, ali konačni rezultat mostarskog derbija  znat ćemo šest dana kasnije, kad se sastane Disciplinska komisija. Zaštitarska tvrtka preuzela je odgovornost za upad Ultrasa na teren no ‘Grofovi’ su ‘pod uvjetnom’ još od prošlog derbija bajkovitog grada na Neretvi


Napravljeno je sve što može napraviti, uključujući i zabranu dolaska gostujućih navijača na tribine, ali mostarski derbi izgleda ne može proteći bez problema i ‘repova’.

Zrinjski je na nogometnom travnjaku golom Josipa Ćužea uredno pobijedio Velež 1:0 i zadržao kakve-takve šanse za obranu naslova pred daleko odmaklim banjalučkim Borcem.

Nakon utakmice nekoliko desetaka navijača ‘Grofova‘ preskočilo je ogradu i krenulo prema službenim prostorijama kluba. Sukob sa zaštitarima i policijom.

Pa se oglasila policija. I konstatirala: “16 oštećenih službenih policijskih vozila i jedno privatno vozilo”.

screenshot/Bljesak.info

Pa se oglasio gradonačelnik Kordić: “Incident je izazvalo neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca. Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti”.

screenshot/Bljesak.info

Pa se oglasila i zaštitarska agencija: “Do incidenta je došlo zbog neodgovornog i neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega upućujemo ispriku cijeloj sportskoj obitelji HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj skupini Ultrasi. Protiv zaštitara pokrenut stegovni postupak, bit će sankcioniran. Dugogodišnji smo prijatelj i sponzor Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, ispad pojedinca neće utjecati na daljnju uspješnu suradnju s klubom i navijačkom skupinom Ultrasi”.

Photo: Denis Kapetanović/PIXSELL

Dakle: utakmica regularna, Zrinjski pobijedio 1:0, za incident kriv zaštitar i samo on treba i bit će kažnjen.

Ne baš. Izgleda da kad su nogomet i Mostar u pitanju 1+1 ne mora nužno uvijek biti 2. Jer Zrinjski je ‘pod uvjetnom kaznom’ Saveza još od prošlog mostarskog derbija zbog navijačkih nereda na utakmici na kojoj je Velež bio domaćin.

Photo: Denis Kapetanović/PIXSELL

Novčanu je kaznu platio no uvjetna je na šest mjeseci, taj se derbi igrao krajem studenoga 2023. i tu je matematika jasna. Uvjetna još traje.

Novi su incidenti snimljeni, a disciplinski pravilnik za recidiv, među ostalim, predviđa i oduzimanje od 3-9 bodova. Upravo takav rasplet najavljuju BiH mediji. Kaznu neupitno žestoku, a lako moguće i registracijom utakmice 3:0 za Velež.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.