NIJE SVE SAMO U RIJECI I DINAMU Četvrto mjesto vodi u Europu: Osijek i Lokomotiva su u utrci

Autor:

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Rijeka i Dinamo, osim što se bore za naslov, i matematički su osigurali Europu. A kako su ‘Bijeli’ i ‘Modri’ uz to i finalisti kupa još je jedno matematički sigurno: četvrto mjesto u HNL-u vodi u Europu. Tu jaku uzbudljivu utrku vode: Osijek i Lokomotiva. Kulenović oduševljen novim Jakirovićevim sustavom


Otkad je Rudeš praktično, teoretski, matematički i po svim mogućim kriterijima ispao iz lige ispada da nam se HNL sveo samo na borbu RijekeDinama za naslov i kup. A nije tako.

No za početak, ipak koji redak o toj priči. U kojoj je Dinamo, taktičkim promjenama došao do novih aduta (barem dok ne naleti na ‘Sopine luđake’ i Rijeku.

Modri su krenuli u sustav s tri stopera i dva napadača iza kojih ordinira ‘fantazista‘ Baturina. I to izgleda napadački – odlično.

Sav središnji napadački teret više nije na kao Sljeme širokim, ali ne i svemogućim plećima Brune Petkovića, a golgeterski je proigrao dečko koji je na sebe pažnju skrenuo dok je bio na posudbi baš u Rijeci.

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Sandro Kulenović. Ne krije da mu se tih 3-4-1-2… Jako sviđa.

“Nama napadačima jako puno znači kad igramo dvojica u paru. Ostajemo ‘dva na dva’ umjesto ‘dva na jedan’. Braničima je teže protiv nas. Petković se voli spuštati i kreirati šanse, a netko uvijek mora biti u šesnaestercu i to jako dobro radimo. Rezultati to i pokazuju.”

Šef Jakirović upozorava kako to u obrani mora biti bolje no i igrači i navijači su oduševljeni. A mogli bi biti i svi HNL navijači onime što nas čeka u drugoj polovici travnja i svibnju.

Jer… Dvije uvjerljivo najjače momčadi lige, RijekaDinamo, već su i matematički osigurale plasman u Europu.

A kako se ta dva dominatora hrvatskog nogometa sreću i u finalu kupa (od ove godine: opet dvije utakmice) to znači kako matematika potvrđuje da će i četvrto mjesto u ligi sigurno donijeti – plasman u Europu!

Hajduk je treći i teško da može niti mjesto više, niti mjesto niže. Odmah ispod njega: OsijekLokomotiva.

Odmakli Gorici, pakleno su blizu jedno drugome, a samo jedno može u Europu, samo jedan od ta dva kluba će si četvrtim mjestom osigurati barem ljetne europske utakmice.

Koje donose izlog za igrače, posebno inspiraciju, povećani interes publike, dodatnu zaradu… Nije nam HNL nakon Rudešovog ispadanja ostao samo na borbi Rijeke i Dinama za naslov i kup.

Tu su ‘Lokosi’Slavonci i šest kola borbe za europski vrijednu poziciju br. 4!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.