MIŠKOVIĆ ZA NACIONAL Smijali su mi se kad sam ovo najavio. Nek’ se smiju i dalje, Rijeka ide po duplu krunu

Autor:

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Možemo mi osvojiti oba trofeja ili jedan ili nijedan, ali Rijeka je bila i ostat će u vrhu hrvatskog nogometa. Tako je već 12 godina, tako će i ostati. Tko to dosad nije shvatio, nikad ni neće’


Strani suci da bi utakmica protekla bez salvi optužbi i da se nakon utakmice ne bi vukli repovi o pristranom suđenju. Tri-četiri terena u elitnom državnom natjecanju koji su sramota Gradova i opasnost za sportaše. Država koja ne pokazuje političku volju riješiti problem nasilja na stadionima.

Ima HNL puno toga što ne valja i što treba popraviti, ali ima i puno toga jako dobroga. Jedan od takvih primjera je riječka priča. Kreirana i više od desetljeća personificirana u imenu i prezimenu čovjeka koji vodi Hrvatski nogometni klub Rijeka.

Damir Mišković (59), zbog poslovnih obveza još uvijek s emiratske distance promatra zahuktalu HNL karavanu. Koju predvodi baš njegova Rijeka.

DOZNAJEMO Pjaca odmah otišao na ‘magnetsku’: Majstor je ok, nije teža ozljeda u pitanju!

Rijeka je prva u prvenstvu, Rijeka je u finalu kupa. Kad se sjetimo ljeta: senzacionalno dobra sezona.

“Možda je to neka senzacija za one koji pamte k’o zlatne ribice. Jednako kao što je senzacija bilo kad smo se prošle sezone plasirali u Europu”, priča Mišković iz Dubaija za Nacional.hr.

“Smijali su mi se kad sam nakon otkaza Cosmiju rekao da ćemo se plasirati u Europu. Onda su mi se smijali kad sam prije prve utakmice Konferencijske lige u koju se jesmo plasirali rekao da Rijeku vidim u borbi za naslov, a u kupu uvijek želimo ići do kraja. Nek’ se i dalje smiju. Mi idemo svojim putem”.

I čovjek ne priča napamet.

Bio je kraj srpnja, Rijeka je na Poljudu izgubila od Hajduka, čekala europsku utakmicu, a novinari mu servirali konstataciju ‘Čak i Mamić iz Međugorja najavljuje kako je ovo sezona u kojoj bi Hajduk zaista mogao do titule, ako se Dinamo ne sredi’.

Odgovor u kameru, u prijenosu uživo:

“Ja u borbi za naslov vidim: Rijeku. A Hajduk i Dinamo ne bih komentirao. Je, imate pravo, oni su financijski daleko, daleko jači od nas, ali Rijeka je 12 godina u vrhu hrvatskog nogometa. Prva, druga, treća… Stalno smo na vrhu ili u vrhu. I svake godine najavljujemo da će tako i ostati. Pa ja ne vidim razloga da tako ne bude i ove sezone. Neka svim hrvatskim klubovima u Europi ide što bolje. A doma, mi ćemo probati uzeti duplu krunu. Normalno, to je nogomet, nekad te ide malo bolje, nekad malo lošije. Ali Rijeka kao i uvijek želi: do kraja u oba domaća natjecanja. Pa ćemo vidjeti kamo ćemo doći”, rekao je Damir Mišković – krajem srpnja prošle godine.

POGLEDAJTE SLAVLJE SVLAČIONICE Rijeka radosti! Pjaca je dobro, a ‘Smola is on fire’

Što kaže danas?

“Fantastična pobjeda u polufinalu kupa na nedopustivo teškom terenu. Veliki uspjeh o kojem smo sanjali i koji smo najavili. Ja ne znam koliko puta moram ponoviti ono što je u Rijeci svima jasno, ali izgleda nikome drugdje nije: mi si ne stavljamo bespotrebne imperative na leđa, mi znamo da su drugi bogatiji i da na momčadi troše 2-3 ili 10 puta više od nas, dakle mi ne moramo, ali – mi znamo možemo! Pa te nekad ide, a nekad ne, Bože moj. Ali Rijeka je uvijek ista. Ako dođe u situaciju da se može boriti za trofej, grist ćemo k’o ludi da uzmemo naslov i(li) kup. A sad jesmo u toj situaciji”!

Pjaca je dobro.

“Da, hvala Bogu da je tako. Onaj teren… Ma, neću sad o tome, ne želim kvariti raspoloženje, doći će vrijeme i za tu temu. Srce mi je bilo puno kad sam čuo i osjetio tu brigu svih Riječana za našeg igrača. Uđemo u finale kupa, a od 100 poruka i poziva 99 nisu čestitke nego pitanja ‘Kako je Marko’? To je ljubav. Za Rijeku, za klub, za sve ljude u klubu. Kad dijelimo i radosti i brige’.

TRIPUT S DINAMOM! Rijeka ne smije igrati za ‘osvetu Jakiru’ nego za sebe i svoje trofeje

Jadranski derbi?

“Kao i uvijek velika utakmica u kojoj trenutačna forma, pozicija na tablici i bodovna razlika nemaju neki veliki značaj. Takvi su derbiji. Stadion je rasprodan odavno. Bit će vrhunska atmosfera, a ja očekujem: pobjedu Rijeke, normalno”.

Zamrzavanje Hajduka na -10. To očekuju i svi navijači. Ali Hajduk je velik. Veliki klub. I ranjeni lav. Riječane u nedjelju očekuje bespoštedni okršaj s Hajdukom koji neće ustuknuti ni milimetra.

Velike momčadi, velika utakmica, stadion rasprodan. Samo neka na tribinama ne prevladaju nasilni imbecili nego normalni navijači i imat ćemo novi – veliki praznik hrvatskog nogometa!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.