TRIPUT S DINAMOM! Rijeka ne smije igrati za ‘osvetu Jakiru’ nego za sebe i svoje trofeje

Autor:

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zaokružujte datume na kalendarima: 5. svibnja HNL na Rujevici, 15. svibnja prva utakmica finala kupa u Maksimiru, 30. svibnja uzvrat finala opet na Rujevici. Prvu tekmu sudi Rumunj, István Kovács


Dok smo u Splitu, na žalost, gledali ono što nikad nigdje ne želimo gledati, iz Zagreba predivne scene. Slavlje, pjesma, radost…

Mogla je lako biti i pjesma Lokosa jer izuzev prvih pola sata bila je to utakmica, kako kaže Željko Sopić ‘u pet deka’, ali ovaj put slavlje je bilo riječko.

Kao prije četiri godine kad je na Ri-klupi bio Simon Rožman, a na Lokomotivinoj kasniji trener Rijeke Goran Tomić. Igralo se u njegovom rodnom Šibeniku i to – finale.

POGLEDAJTE SLAVLJE SVLAČIONICE Rijeka radosti! Pjaca je dobro, a ‘Smola is on fire’

A i tad je slavila Rijeka, trofej osvojila trijumfom 1:0, golom Tibora Halilovića, sjajnog veznjaka danas ‘izgubljenog’ negdje u Dinamovim igračkim kadroviranjima.

Sopić i njegova momčad sjajno se nose s očekivanjima koja rastu iz dana i dan. Rijeka samo pobjeđuje. Osim kad… Igra s Dinamom. A do kraja sezone čekaju ju: tri okršaja za trofeje… S Dinamom!

SOPA MASTERCLASS Ova Rijeka može sve: Ako ne ide na znanje, gura na ličke mišiće!

Navijači pamte kao slonovi, ali momčad mora biti van sentimenta koji navijačku masu drži od kolovoza i šokantno naprasnog odlaska Sergeja Jakirovića s Kvarnera u Dinamo.

Prosječan navijač jako često više navija protiv nekog za svoje. A to je toksičnost kakvu si svlačionica ne smije dozvoliti. Na kraju krajeva…

DOZNAJEMO Pjaca odmah otišao na ‘magnetsku’: Majstor je ok, nije teža ozljeda u pitanju!

Jakir zaista jest jako uspješno vodio Rijeku u finišu prošle sezone pa vrhunski slagao ovu Rijeku koja mu sad stoji na putu do naslova i kupa, a koju je svojom voljom odjednom napustio.

Sopa i Jakir su frendovi. I neka su! Bolje tako nego da je, nedajbože, neka zla krv među ljudima.

Mnogi igrači Rijeke zahvalni su Jakiroviću što ih je baš on nagovarao da dođu u Rijeku i dao im šansu u početku sezone. I neka su! I za Rijeku i za njih bolje je da je tako nego da je dovodio i pripremao slabiji roster.

I WERDER HOĆE FRUKA! Rijeka lovi finale kupa, a Nijemci love najboljeg asistenta u Europi

Rijeka i Dinamo do kraja sezone igrat će još tri puta. Malo baca na onaj vic ‘Fata je Fata… Al’ Rijeka – Dinamo je: triput!

Pa zaokružujte datume na kalendarima: 5. svibnja HNL na Rujevici, 15. svibnja prva utakmica finala kupa u Maksimiru, 30. svibnja uzvrat finala opet na Rujevici. Prvu tekmu sudi Rumunj, István Kovács.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Vrlo lako moguće: baš u svakoj od te tri utakmice će se dijeliti jedini hrvatski nogometni trofeji sezone 2023/24. Rijeka i Dinamo, triput… Za trofeje.

I to je ključ iz riječkog rakursa. ZA. Za trofeje, za Rijeku, za sebe. A ne protiv i iz neke ‘osvete’. Najbolja je ‘osveta’ kad ne nosiš gorčinu prošlosti nego guštaš sreću sadašnjeg trenutka.

A Rijeka – ima u čemu guštati! Pa ma kako sezona završila.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.