I WERDER HOĆE FRUKA! Rijeka lovi finale kupa, a Nijemci love najboljeg asistenta u Europi

Autor:

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Photo: Igor Soban/PIXSELL

‘Le Fruq’ ili ‘Das Fruk’? More klubova želi najboljeg mladog asistenta Europe za kojeg Selahi kaže ‘Bolji je i od Livaje i od Petkovića’. Najnoviji ozbiljni interes stiže iz Bundeslige. Mišković ima milijune na stolu


Do sredine ožujka kombiniralo se s prodajom 2-3 igrača na ljetnom mercatu da bi se klupski budžet popunio kako treba. Sad je već moguće da se to napravi s jednim pravim izlaznim transferom.

Jer Rijeka je prva, igra sjajan, moderan europski nogomet, a njeni su igrači i u Dalićevoj A reprezentaciji i u U-21 selekciji Hrvatske.

Svako toliko jedan dodatno bljesne, veznjaci (Hodža, Selahi) ‘fantasisti’ (PašalićJanković), napadači (Ivanović, Obregon), braniči (Galešić, Smolčić) te kapetan i vratar Labrović: praktički si dižu cijenu svaki tjedan.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na kraju možda neće ispasti najskuplji, ali među njima je najkonstantniji i prema mnogima najbolji – Toni Fruk (naravno, ako izuzmemo Marka Pjacu, rutinera iz… Neke druge nogometne dimenzije)

Damir Mišković zapravo ima milijune na stolu za jedno 7-8 igrača, samo treba odabrati za koje od njih će kojem klubu uzeti lovu. To je nedavno rekao i asistent sportskog direktora Antonini Čulina za talijanski tuttomercatoweb.

Tablica HNL-a trenutačno izgleda ovako:

Pa Čulinine konstatacije , naravno, ovise o tome hoće li Rijeka osvojiti naslov te koliko će daleko otići u Europi, ali interes je: ogroman, logičan i konkretan.

Već smo pisali kako Fruka (23) ozbiljno prati PSG te kako su perverzno bogati Francuzi (u katarskom vlasništvu) samo jedan u nizu klubova koji prate ili su odmah na stol spremni staviti vreću milijuna za Fruka.

E sad je već pitanje je li Toni ‘Le Fruq’ ili – ‘Das Fruk‘. Jer za riječkog play-makera jako je ozbiljno zagrizao njemački Werder. I nije nikakvo čudo da je uz sve Lige peticeBundesliga u igri.

TONI FRUK U PSG?! Francuzi tvrde da Luis Campos sprema ponudu za Rijeku

Toni je najbolji asistent do 23 godine – u Europi! Dečko je namjestio 15 golova! I sam zabio još dva. Nije ni Lindon Selahi prije koji dan ekskluzivno za Nacional.hr tek tako rekao:

“Stalno slušam ‘Petković ili Livaja‘? A nije ni jedan, ni drugi. Najbolji igrač HNL-a je: Toni Fruk! To kako taj čovjek igra nogomet… To je fenomenalno. Otkad je došao u Rijeku, kao i gotovo svi prije njega, otišao je nekoliko razina više. Sad je to jedna druga dimenzija nogometa. A skroman, divan dečko. I igra čudesnu sezonu. Ne, nema tu neke dileme ili trileme. Fruk je najbolji”.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Toliko dobar da on i Rijeka već sad mogu birati i klub i ligu. A ne moraju. Ne žuri im se uopće. Jer ga ugovor s Rujevicom veže do ljeta – 2027.

A igra tako kao da ima oči i na leđima. Sve vidi, pogled je stalno dignut gore, takvi bogomdani talenti ne trebaju gledati u loptu da bi je kontrolirali, oni gledaju – kome će ju proslijediti.

Fruk je plemeniti nogometni arhitekt koji je prošli mjesec tek napunio 23 godine. Sutra ga se može prodati za 5 milijuna.

Doveden je iz Fiorentine. Ljetos. Besplatno.

SELAHI Rijeka ima 25 ratnika, a ne ‘zvijezde’. Ni Livaja, ni Petković: najbolji igrač lige je Fruk

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.