SOPA MASTERCLASS Ova Rijeka može sve: Ako ne ide na znanje, gura na ličke mišiće!

Autor:

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 Kad je shvatio da nema ništa od ‘rolica’ i ‘bicikla’ Sopić je nakon sat vremena transformirao Rijeku. I opet pogodio! Ovaj put junak je bio riječki fajter, lička dika… Ivan Smolčić!


Rijeka je prva u prvenstvu i Rijeka je – u finalu Kupa!

Rudeš je pred tri dana lako pao pod Rijekom u Kranjčevićevoj, ali iako je opet u Zagrebu igrala u domaćoj atmosferi (s tribina se čulo samo riječko navijanje) Lokomotiva nije Rudeš. Lokomotiva je daleko ozbiljniji i opasniji protivnik.

Željko Sopić najavio je rotacije u momčadi, neizbježne zbog zgusnutog ritma i teških podloga na kojima su ‘Bijeli’ igrali proteklih tjedana. Najavio i… Svejedno malo iznenadio.

Vratar nije bio kapetan Labrović nego – kapetan Zlomislić. Uz seniorskog reprezentativca među vratnicama, odmoren je i U-21 reprezentativac veznjak Veldin Hodža, a minutaža se dozira i dragocjenom oporavljeniku Jankoviću.

Dejan Petrovič zaigrao je na Hodžinom mjestu, a na lijevom ‘beku’ bio je dešnjak Bogojević. I to je sve skupa izgledalo dobro – u prvih pola sata.

Rijeka je igrala pametno, s jakim blokom u srcu terena, kako je i najavljeno odbila Lokomotivi toliko dragi ‘run and gun’, ali na riječku žalost Mirko Marić je imao izrazito lošu golgetersku srijedu.

Nakon Pašalićevog promašaja glavom u 6′ i Petrovičevog u 8′, Marić je promašivao u 15. i 29. minuti s time da je ovo u 15′ bio totalni zicer. S tek 5-6 metara (istina: iz okreta) rutiner je pucao ravno u Čavlinu.

Pa se Lokomotiva nakon pola sata oslobodila Ri-stiska i složila dvije veliko prigode no Mudražija je promašio glavom s 3 metra (!), a Čopov je šut junački blokirao sad već uobičajeno, tradicionalno i poslovično sjajni – stoper Stjepan Radeljić.

I na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka premda je moglo biti barem 1:1 ako ne i 2:2. Unatoč travnjaku u Kranjčevićevoj koji je sve samo ne idealna nogometna podloga.

I WERDER HOĆE FRUKA! Rijeka lovi finale kupa, a Nijemci love najboljeg asistenta u Europi

U nastavku ‘Sopi‘ nije dugo trebalo da krene u korekcije početnog sastava. I to ‘hokejaški’. Nakon 15 minuta drugog poluvremena: van FrukMarićGoda, unutra JankovićObregonGoda, a pet minuta kasnije i Banda mijenja Pjacu.

Jasno je Sopiću bilo da su ovo i utakmica i teren na kojem se ne dobiva na ‘rolice’ i ‘bicikle’ nego na fajt i mišiće. Jedina momčad koja je ove godine pobijedila Lokomotivu je upravo Rijeka.

Ali se igralo na savršenom travnjaku Rujevice pa je Rijeka Lokomotivu tada i nadigrala, zapravo ‘nakantala’ 4:0. U ‘Ulici pjesnika’ to nije bila opcija. Trebalo je opasno rintanje.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

I naravno da je Rijeka rintala. Kad diše kao jedno i daje sve od sebe u HNL-u u kojem postoji šansa za ispraviti kiks, kako neće u polufinalu kupa u kojem ili jesi ili nisi, n-e-m-a popravnog.

‘Kad se dobro radi, onda te nagradi’, jedna je od Sopićevih uzrečica. On i njegovi očigledno rade jako dobro! Jer jedna manje-više ravnopravna utakmica i opet je otišla na riječku stranu.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Junak je ovaj put ‘Smolčić grom Gospić’. Brat blizanac Hrvoje igra za Eintracht u Bundesligi, a Ivan je… Odveo Rijeku u finale kupa.

Pašalićev korner u 70., lička dika i riječki fajter Ivan Smolčić najviše skače pa zabija glavom. Do kraja: disciplina, blok koji je i gusti i čvrsti i… Rijeka je u finalu kupa!

A u nedjelju… Hajduk na Rujevici. Jadranski derbi. Stadion rasprodan prije 10 dana. Jer navijači žele da se Hajduku u prvenstvu pobjegne deset bodova.

Ljeto Gospodnje 2024. Proljeće, prvi dani travnja… Kako je lijepo navijati za Rijeku!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.