VESNA PUSIĆ “Plan je da opet budem ministrica vanjskih poslova”

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić gostovala je večeras u Dnevniku N1 televizije, gdje je istaknula kako zaista nije očekivala odlikovanje Nacionalnog reda Legije časti, koje je danas primila od francuskog predsjednika Francoisa Hollandea zbog zalaganja za za europske ciljeve te za doprinos suradnji Francuske i Hrvatske.

“Jedno je od najuglednijih i najstarijih u svijetu. Zahvalna sam i počašćena. Mislim da je to priznanje poslu koji smo radili kao Vlada, kao i priznanje Hrvatskoj”, rekla je Pusić. Narodna koalicija večeras je održala završni skup u Zagrebu, a Pusić se složila s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom kako je vlast koju smo imali posljednjih šest mjeseci opasna. “Opasna je utoliko što nije vlast. Nije bilo pilota u avionu. Mi smo u Saboru dobili možda manje od deset zakonskih prijedloga, ostalo su bile rasprave o izvješćima za 2014. i 2015. To propuštanje da se preuzme odgovornost i političko nadmudrivanje nas je ugrozilo kao zemlju, ali i hrvatsko samopouzdanje”, kaže Pusić.

Upitana što bi u vanjskoj politici drugačije napravila od Mire Kovača , koji se hvali da je uspio ubaciti hrvatske uvjete u pregovaračka mjerila Srbije, Pusić odgovara: “Ništa nije ubacio nigdje. Mahali su s tom temom i kad su ih druge članice pritisnule morali su odustati, a za domaću publiku pričaju što žele”. Dodaje da se problem neće riješiti ukoliko se zaista diplomatskim, a ne teatralnim, pregovorima postigne sporazum.

Ukoliko Narodna koalicija pobijedi na izborima, kaže, plan je da ponovno preuzme Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. “To je posao koji volim raditi, dobro ga radim i mislim da je zaista služio na promociju i ponos Hrvatske”, ističe. Očekuje da se preselimo na važne teme. “Da judi izađu u nedjelju i daju povjerenje ekipi koja to zna pokazati. Ova je u šest mjeseci pokazala, što zna, a pogotovo što ne zna. Zemlju voditi pogotovo ne znaju”, zaključila je Pusić gostovanje u Dnevniku N1 televizije.

Komentiraj