VENEZUELA Maduro zasut jajima i kamenjem

venezuela-1460595_1920d

Konvoj predsjednika Venezuele Nicolasa Madura zasut je jajima i kamenjem na vojnoj paradi u povodu njegova povratka s Kube, doznaje se u srijedu iz medijskih izvješća.

Do incidenta je došlo u gradu San Felixu, u južnom području Bolivar. U direktnom televizijskom prijenosu vidjelo se kako je gomila na otvoreno predsjednikovo vozila bacala jaja i kamenje, no prijenos je ubrzo prekinut. Mediji javljaju da je uhićeno pet osoba.

Oporba, koja želi svrgnuti predsjednika, iskoristila je taj incident kako bi ismijala Madura.

“Nicolas, ljudi u San Felixu te vole i žele te nahraniti: zato su bacali jaja, rajčice, povrće, kore od banana i druge stvari”, napisao je na Twitteru vođa oporbe Henry Ramos Allup.

Predsjednik Nacionalne skupštine i oporbeni zastupnik Julio Borges pozvali su na izbore, ustvrdivši da stanovnici San Felixa i svi ostali građani u Venezeli “odbacuju Madura i ne prihvaćaju njegovu diktaturu”.

Službeni List Correo del Orinoco objavio je fotografiju Madura na paradi s popratnim tekstom: “Predsjednik Maduro zahvaljuje ljudima Bolivara što su ga primili s takvom strašću i ljubavlju”.

Nakon pokušaja Vrhovnog suda da oduzme ovlasti parlamentu u kojem oporba ima većinu, zaredali su prosvjedi protiv Madurove vlade.

Komentiraj