EPA/TANNEN MAURY

Veličanstveni pogreb Arethe Franklin

Detroit, voljeni grad Arethe Franklin, u petak se posljednji put oprašta od legendarnoj pjevačici čijem su veličanstvenom pogrebu nazočila brojna slavna imena, od političara do umjetnika.

Na pogrebu se se okupili Hillaryi Bill Clinton, glumica Whoopi Goldberg, pjevači Smokey Robinson, Stevie Wander, Ariana Grande, pjevačica i glumica Jennifer Hudson i brojni drugi poznati i slavni te oko 1000 obožavatelja.

Crkva Grater Grace Temple ukrašena je golemim buketima lavande i bijelih i ružičastih ruža. Cijeli događaj koji se prati na velikim ekranima i koji bi mogao potrajati i do šest sati, prate pojačane mjere osiguranja.

“Kraljica soula” umrla je 16.  kolovoza u 76. godini od karcinoma gušterače. Bila je je jedna od najvećih pjevačkih velikana i ikona crnačke zajednice koja je nadahnila brojne generacije umjetnika. Njezin senzualan i moćan glas koji je pokrivao četiri oktave ostavio je trag na američke pjevačke dive od  Whitney Houston do Beyonce te Marriah Carey i Alicie Keys.

Njezina izvedba pjesme “Respect” koju je skladao Otis Redding ostat će nezaboravna. Tijekom karijere je nagrađena s 18 nagrada Grammy.

Komentiraj