Sinoć oko 21:30 sati dogodila se pomorska nezgoda na trajektnom pristaništu u Veloj Luci, javlja RTL.

Trajekt “Korčula” koji prometuje na liniji Split – Vela Luka – Ubli zbog zanošenja po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, udario je u lučko signalno svijetlo, a zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra potopljena je manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci.

Jadrolinijinim trajektom upravljao je I.A., hrvatski državljnin. Djelatnici dubrovačke Kapetanije očevidom su utvrdili da je prilikom uplovljavanja u luku ošlo do sraza nadvodnog dijela trajekta sa lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa. U trenutku nezgode na moru je vladala dobra vidljivost uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom.

Kao posljedica nezgode pričinjena je manja matrijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu za koje je nužan popravak. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako u luci nije primjećeno onečišćenje mora.

Potopljena petmetarska brodica u vlasništvu je hrvatskog državljanina D.P., a u trenutku nezgode bila je privezana na obližnjem vezu bez posade.

Komentiraj