„VAX LIVE: The Concert to Reunite the World“ – za pravedniju raspodjelu cjepiva

„VAX LIVE: The Concert to Reunite the World“ je veliki humanitarni koncert za pravedniju raspodjelu cjepiva koji će se održati putem streaminga 8. svibnja ove godine.

Jennifer Lopez, H.E.R., Foo Fighters i Eddie Vedder neki su od izvođača koji će nastupit u globalnom streamingu koji će se emitirati 8. svibnja sa ciljem prikupljanja novaca za cjepiva protiv COVIDA-19. Prošle godine sličan je koncert održan pod nazivom “One World – Together at Home” na kojem je putem streaminga nastupilo niz glazbenih zvijezda uključujući i Lady Gagu, koja je kao i ostali nastupila iz svog doma.

„VAX LIVE: The Concert to Reunite the World“ vodit će pjevačica Selena Gomez. Organizator ove manifestacije je organizacija Global Citizen. “Ovo je stvarno prilika da se pozovu svjetski čelnici da osiguraju da 27 milijuna heroja zdravstvenih radnika širom svijeta koji još nemaju pristup cjepivu mogu dobiti pristup tijekom sljedećih mjeseci”, rekao je izvršni direktor Global Citizen Hugh Evans Reutersu.

Paralelno će se voditi i kampanja za pravedan i jednak pristup cjepivima za sve. “Stvarnost je takva da trenutno mnoge najbogatije države počinju skladištiti cjepiva”, rekao je Evans, dodajući kako će putem ove manifestacije pozvati države da doniraju višak doza i daju financijsku potporu postrojenju COVAX, uz pomoć Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI).

COVAX želi ovim putem osigurati čak dvije milijarde doza cjepiva za zemlje s nižim dohotkom do kraja 2021. godine. “Sjajna vijest je da se pojavilo dosta država širom svijeta koje počinju donirati doze”, rekao je Evans. “Australija je, na primjer, donirala milijun doza Papui Novoj Gvineji. Znamo da je norveška vlada također odlučila donirati određen broj doza.”

Komentiraj