hina

“Vas od tužbe štiti jedino imunitet”

“Neću vas tužiti, ali ćemo vas politički pobjeđivati. Što god vi govorili, a kamoli ovakve budalaštine o tome tko može biti član vlade koji je glasao za jedan prijedlog o kojem ste se vi sakrili. Zucnuli niste. To je politika? To je odgovornost? “, kazao je Plenković a prenosi televizija N1.

U tijeku je zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav na kojoj se saslušavaju kandidati za novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva nakon što je s tih dužnosti, zbog afere Hotmail, morala otići Martina Dalić.

Kandidati za te dužnosti su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića.

Tijekom rasprave premijer Plenković se obratio saborskom zastupniku Živog zida Branimiru Bunjcu: “Gospodine Bunjac, ovo što vi pričate i ljudi iz vaše stranke. Vidimo kakve plodove nose populizam u zemljama u kojima dobivaju glasove. Od takvih laži kakve nosite može spasiti samo saborski imunitet. Neću vas tužiti, ali ćemo vas politički pobjeđivati. Što god vi govorili, a kamoli ovakve budalaštine o tome tko može biti član vlade koji je glasao za jedan prijedlog o kojem ste se vi sakrili. Zucnuli niste. To je politika? To je odgovornost? Što je to? Niste odrasli niti za ovo što imate, a kamlo odgovornost u državi.”

Banjac mu je n ato odgovorio: “Kad god vas netko nešto pita vi sve svodite na osobnu razinu, na prijetnje. Idete ispod razine predsjednika Vlade, vrijeđate druge, čak nazivate zastupnike panjevima. Izgubili ste kontrolu nad sobom, a takva osoba ne može voditi državu.”

Komentiraj