HINA/ Tomislav PAVLEK /

UŽIVO: HNS ide u koaliciju s HDZ-om

Predsjedništvo HNS-a održava raspravu o ulasku u Vladu s HDZ-om.

”Danas je Središnji odbor. Odluka Središnjeg odbora kao najvišeg tijela može utjecati i na tijek daljnjih razgovora. Hoće li doći do toga ne mogu kazati. Ja ne znam kako će Središnji odbor odlučiti”, kazao je HNS-ov Batinić i dodao da je moguće da Središnji odbor odluči drugačije. Kako doznaje N1 televizija od jednog člana Predsjedništva HNS-a ovakav scenarij je itekako moguć, a navodno je već počelo vrbovanje članova Središnjeg odbora da glasuju za koaliciju s HDZ-om.

PRIJENOS UŽIVO:

20:29 “Mi smo predložili tri ministra – znanost i obrazovanje je Blaženka Divjak. Ostala su Ranko Marjan za pravosuđe i ja za ministarstvo graditeljstva, kazao je Štromar.

20:28 “Središnji odbor nije prihvatio jučerašnju odluku Predsjednitva nego novu odluku sa 78 glasova da idemo u pregovore s HDZ-om na temlju platforme koju smo iznijeli”, kazao je Štromar, ističući da je ovo tek prvi korak i da to ne znači koaliciju s HDZ-om, te da će se sutra razgovarati o drugom koraku.

20:26Odluku sam doživio vrlo emotivno”, izjavio je Goran Beus Richembergh.

20:23 “Ja sam bila protiv, ostala sam u manjini. Vjerojatno statutarno ću biti isključena jer neću podržati ovu Vladu u Saboru”, izjavila je Vesna Pusić, koja je bila vidno razočarana dok je novinarima dala izjavu.

19: 35 “Klijentelisti i korupcija u Hrvatskoj uvijek na kraju pobijede, nisam vjerovala da će tako biti u HNS-u”, izjavila je za Jutarnji list zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić, koja se protivi suradnji svoje stranke s HDZ-om.

19:43 Otišao je i Andro Vlahušić. Rekao je kako odluka još nije donesena.

19:41 Vesna Pusić je napustila sjednicu te rekla kako ide na kratku pauzu.

19:29 Uskoro se očekuje kraj pojedinačne rasprave, onda je na dnevnom redu glasanje.

19:29 Uskoro se očekuje kraj pojedinačne rasprave, onda je na dnevnom redu glasanje.

19:00 Iako se jos jutros nagađalo o njegovoj ostavci, Središnji odbor HNS-a odlučio je da Srećko Ferenčak ostaje glavni tajnik stranke.

18: 45 “U prvom poluvremenu pobijedilo je poštenje i zdrav razum. U drugome je nasrtaj klijentelizma i političke korupcije mnogo jači. Plenkovićeva hidra pustila je pipke mnogo dublje nego što sam vjerovao. Ali kako god bilo, čist obraz i uzdignuta glava vrijede više od ministarskih i drugih sinekura pored tople peći velikog gazde”, objavio je Goran Beus Richembergh putem Facebooka.

18:23 Stiglo je 107 od 132 člana Središnjeg odbora. U tijeku je pojedinačna rasprava.

18:05 U tijeku je pojedinačna rasprava oko 100 članova Središnjeg odbora HNS-a o (ne)suradnji s HDZ-om.

18:00 Trenutno na sjednici govori Vesna Pusić, doznajemo kako je dočekana i ne baš oduševljenim aplauzom.

17:50 Ivan Vrdoljak je potvrdio ostavku i održao govor, nakon kojega je dobio dug i snažan pljesak prisutnih.

17:30 U tijeku je sjednica Središnjeg odbora. Rasprava o rezultatima lokalnih izbora, a što je bila prva točka dnevnog reda, trajala je tek 25 minuta. Iz dvorane se nekoliko put čuo pljesak.

16:58 Ulazeći na sjednicu Predsjedništva HNS-a Matija Posavec nije želio otkrivati detalje. “Ne znam ja što HDZ nudi. Mi ćemo danas analizirati rezultate lokalnih izbora i govoriti o aktualnoj političkoj situaciji, čuvati jedinstvo stranke i donijeti razumnu odluku.” “Svatko ima svoju glavu kojom može razmišljati, a koji će biti konačni ishod – je to ne znam”, dodao je.

Na pitanje što bi to značila razuma odluka, odgovorio je: “Razuma odluka je ona koja će sačuvati jedinstvo stranke, a koju će donijeti većina.”

16:55 ‘Središnji odbor će, nadam se, prihvatiti stav Predsjedništva i da ćemo se danas definitivno otkloniti od pokušaja da nas se kompromitira, posvadi i razdvoji. To je režija Plenkovićevog HDZ-a i to je dokaz da s njima nemamo što raditi. Čuo sam iz druge ruke da ima pritisaka na članove Središnjeg odbora da se ipak odluči da HNS surađuje s HDZ-om. Ako većina tako odluči tako će se postupati, ali bez nas koji se s tim ne slažemo’, kazao je Goran Beus Richembergh uoči sjednice Središnjeg odbora.

16:45 ‘Ja sam u mirovini i nemam više tome što dodati’, rekao je Ivan Vrdoljak prilikom dolaska na sjednicu Središnjeg odbora.

Komentiraj