UŽIVO: BRAVO SANDRA! Perković europska prvakinja!!!

EPA/FELIPE TRUEBA

Sandra Perković večeras na europskom atletskom prvenstvu u Berlinu ‘loviti’ svoj peti naslov europske prvakinje. Perković danas može srušiti rekord i postati jedina atletičarka u povijesti s pet naslova europske prvakinje. Po četiri naslova još imaju bacačica kugle Nadežda Čižova i daljašica Heike Drechsler.

Sandra se bez problema plasirala u finale Europskog prvenstva, bacivši u kvalifikacijama u prvoj serji 64,54m čime je prebacila i kvalifikacijsku normu (58,50m).

UŽIVO:

PRVA SERIJA: Sandrin prvi hitac završio je u zaštitnoj mreži. Nakon prve serije vodeća je Njemica Nadine Müller s hicem od 62.00 m. Slijede Srpkinja Dragana Tomašević (57.19 m), te Rumunjka Alexandra Emilianov (57.07m).

DRUGA SERIJA: Talijanka Daisy Osakue bacila je 58.09 čime je skočila na drugo mjesto. Portugalka Irina Rodrigues hicem od 58.00 dolazi na treće mjesto. Drugi Sandrin hitac otišao je na 59.09m, te je sada na drugom mjestu. Müller je bacala odmah iza Perković i poboljšala svoj rezultat i povećala vodstvo. Disk je sletio na 63 metra. Nijemica Craft bacila je 59.73 metra, te preuzela drugo mjesto ispred Sandre Perković.

TREĆA SERIJA: Sandrin hitac u trećem pokušaju završio je na 59.97 metara, te ponovno preuzela drugo mjesto. Njemica Vita bacila je disk u trećoj seriji na 61.23 metara te pretekla Perković na drugom mjestu.

ČETVRTA SERIJA: Sandra je u četvrtoj seriji ponovno bacila disk u mrežu. Ostala su joj još dva pokušaja.

PETA SERIJA: Perković je napokon ‘pustila ruku’ i ostvarila odličan hitac, koji je završio na 67.62 metara, čime je preuzela vodstvo ispred Müller.

ŠESTA SERIJA: Shanice Craft je u posljednjoj seriji bacila 62.46 metara, što joj donosi brončanu medalju. Srebro osvaja Müller, a zlato našoj sjajnoj Sandri Perković, koja je u posljendjoj seriji neispravno bacila disk. 67.62 metara iz pete serije dovoljno je za rekordno peto europsko zlato. bravo, Sandra!!

Komentiraj