Svjetski vaterpolski prvaci stigli su u Hrvatsku. Momčad Ivice Tucka oko 15 sati stigla je iz Mađarske na granicu. Ondje je zajedno s policajcima zapjevala nasred ceste.

“Bio je to najteži turnir moje karijere. Još nismo svjesni što smo napravili”, rekao je kapetan Sandro Sukno, najbolji igrač prvenstva.

Nakon toga su stigli u Zagreb gdje je organizirano slavlje na trgu bana Josipa Jelačića.

UŽIVO:

18:30 Sjajno raspoloženi zlatni vaterpolisti upravo stižu na trg u otvorenom autobusu, a navijači ih pozdravljaju pljeskom i ovacijama.

18:20 “Dečki su od početka bili koncentrirani. Na primjer, u finalu kada su nas Mađari stigli na 4:4, tu nije bilo problema jer su bili superiorni. Od prve utakmice su pokazali da imaju sve da odu do kraja. Sve je odlično posloženo, uz autoritet trenera. Jako su skromni momci i sjajno funkcioniraju kao momčad”, poručuje Janica Kostelić.

18:12 “Ova generacija je na čelu s izbornikom napravila veliki posao. Pokazali su želju, imali ogromnu motivaciju. Sam početak prvenstva je pokazao da ćemo igrati veliku ulogu na Svjetskom prvenstvu. Ključna je bila povezanost igrača, čvrstina koja ih krasi. To je neophodno za veliki rezultat. Zaslužili su vrh”, ističe Ratko Rudić.

17:04 Program je već krenuo. Nastupaju Najbolji hrvatski tamburaši i čeka se dolazak hrvatskih vaterpolista.

“Cijela Hrvatska je uz nas. Rekli smo da idemo na zlato i ostvarili smo cilj. Presretni smo”, naglašava izbornik Ivica Tucak.

Podsjetimo, drugi naslov Svjetskog prvaka Hrvatska je započela iz skupine D u Budimpešti. Prvo je svladala SAD (12:7), a nakon toga Rusiju (10:8) i Japan (16:6), čime je osvojila prvo mjesto i plasirala se direktno u četvrtfinale turnira.

U borbu za polufinale uspjela je u veoma teškom dvoboju slomiti Italiju (12:9), a plasman u finale izboriti pobjedom nad Srbijom (12:11), koju je uspjela srušiti nakon dugih sedam godina i prekinuti njenu dominaciju u vaterpolu.

U velikom finalu Hrvatska je potopila domaćina Mađarsku (8:6) i time prvi put od 2007. godine i Melbournea osvojila naslov svjetskog prvaka, drugi u povijesti.

Komentiraj