‘Uz ovakvu oporbu, rejting HDZ-a uz sve propuste izgleda kao da je na steroidima’

Autor:

13.03.2018., Breznica - Clanovi Kluba zastupnika HDZ-a posjetili su Opcinu Visoko, a kasnije im se u Breznici na sastanku pridruzio premijer Plenkovic. Premijer Andrej Plenkovic. r"nPhoto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Iz platforme Umirovljenici zajedno upozorili su na male mirovine i drastično povećanje cijena, ‘preplanule političare’ podsjetili su da prosječan umirovljenik more može samo sanjati, a poručili su i kako ne čudi da uz ovu oporbu rejting HDZ-a uz sve propuste izgleda kao da je na steroidima. 

Kako se ljeto bliži kraju rastu frustracije građana, posebno umirovljenika, prema političarima koji im preplanulog tena i uglavnom preko društvenih mreža mašu iz brojnih atraktivnih turističkih destinacija dok prosječan umirovljenik može samo sanjati čak i o samo jednom danu na moru, navode u nedjelju u priopćenju.

U samo godinu dana, kažu, osnovne su prehrambene namirnice poput kruha, mesa, voća i povrća poskupjele nekoliko desetaka posto, a mnoge i preko 100 posto.

Najavljuju uskoro niz prijedloga s kojima bi, kažu, u suradnji s Vladom krenuli u beskompromisnu borbu protiv siromaštva koja pogađa najviše umirovljenike jer im se mirovine usprkos rekordnom rastu i usklađenjima, gledajući kroz kupovnu moć,  konstantno smanjuju.

Cijena kruha se s jednog eura preko noći podigla za 100 posto na dva eura, a plaće i mirovine u istom razdoblju rasle su tek za nekoliko postotaka.

Jasno im je, kažu, da će se svaka, pa i ova Vlada, pohvaliti rekordnim rastom plaća i mirovina “jer je to naprosto činjenica koja im ide u prilog, baš kao što je jasno i da će prešutjeti ili uljepšati ono što im u prilog ne ide”. Dodaju, međutim, kako im nije jasno ponašanje tzv. oporbe.

“Kažemo takozvane jer naprosto nije normalno da netko tko želi doći na vlast može ‘prespavati’ cijelo ljeto. Neki od njih poput primjerice Branka Grčića iznebuha i ničim izazvan najavljuje kako će oni (SDP) početi raditi u rujnu ‘nakon što mine još jedan toplinski val’ navodeći pri tome neke ‘nove’ prijedloge za boljitak umirovljenika”, poručuju iz Platforme.

Za neke bi, kažu, bilo bolje da ne prekidaju godišnji odmor jer im ionako traje 365 dana, “stoga nije ni čudo da uz ovakvu oporbu rejting HDZ-a uz sve propuste izgleda kao da je na steroidima”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.