hina

Uvjerljiva pobjeda Juga, a Mladost u finalu nakon peteraca

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO i zagrebačke Mladosti izborili su finale hrvatskog kupa nakon što su u subotnjim polufinalnim susretima svladali Mornar, odnosno Jadran.

 Jug je očekivano izborio finale kupa nakon što je u polufinalu na bazenu u Gružu svladao splitski Mornar BS sa 20-5 (5-1, 3-2, 6-1, 6-1). Kod Juga najefikasniji je bio Loren Fatović sa četiri gola, a Luka Lozina, Daniil Merkulov i Luka Stahor zabili su po tri pogotka. U ekipi Mornara Roko Akrap i Marin Vrdoljak postigli su po dva gola.
 U drugom polufinalu sastali su se splitski Jadran i zagrebačka Mladost, a pobjednik je odlučen tek nakon raspucavanja peteraca. Mladost je u posljednju četvrtinu ušla sa vodstvom 9-7, ali vaterpolisti Jadrana nisu se predavali i sedam sekundi prije isteka vremena Marin Delić pogodio je za izjednačenje, 11-11. Nakon toga krenulo se u raspucavanja peteraca, a tu su bili uspješniji igrači Mladosti, koji su na kraju slavili sa 17-16 (3-2, 3-2, 3-3, 2-4 / 6-5). U redovima Mladosti Lovre Miloš, Ivan Buljubašić i Konstantin Harkov zabili su po dva gola, dok je kod Jadrana najbolji bio Marin Delić sa tri pogotka.
Finalna utakmica je u nedjelju u 16.15 sati.

Komentiraj