Run Croatia

Utrka ‘Hvar wine run’ okupila trkače iz 7 zemalja svijeta

Prva u povijesti trail utrka ‘Hvar Wine Run’ održala se ove subote u Hvaru u fantastičnoj atmosferi. U utrci na 9,2 kilometra sudjelovali su trkači iz sedam zemalja svijeta.

Pobjednik utrke je Aleksandar Balazinec iz TTK Strka s vremenom 45:58, drugi je u cilj ušao Slaven Kožić (50:19), a treći Riccardo Kuhar (51:42). Amerikanka Paige Martin odnijela je pobjedu u ženskoj konkurenciji (1:01:08), druga je bila Marzia Marti (1:03:43), a treća Rita Biliš (1:05:55).

“Utrka je odlično organizirana, sve je bilo posloženo do zadnjeg detalja. Staza je bila izvrsno označena i velike pohvale organizatorima”, rekao je nakon pobjede Aleksandar Balazinec.

“Jako sam zadovoljna utrkom. Mislim da Run Croatia radi jako dobar posao na popularizaciji trčanja u Hrvatskoj. Trčanje je zdrava aktivnost i kada bi se ljudi više bavili sportom, manje bi se bavili bolestima i drugim problemima, izjavila je nakon utrke pobjednica u ženskoj konkurenciji Paige Martin, koja je na Hvaru bila na medenom mjesecu. Nisam mogla bolje zamisliti završetak medenog mjeseca. Svakako ću opet doći na Hvar”, zaključila je Paige.

Direktor Turističke zajednice Grada Hvara Petar Razović, nije mogao sakriti svoje oduševljenje nakon utrke. “Zaista sam sretan da smo zajedno s Run Croatiom uspjeli organizirati ovako kvalitetan sportski događaj. Svi koji su sudjelovali u organizaciji odradili su fenomenalan posao – od Run Croatie do volontera i policije. Već radimo planove za novu utrku”, poručio je.

Ekipa iz Run Croatia tima također je izuzetno zadovoljan utrkom. “Ne mogu opisati koliko sam ponosan i sretan. Volim svoj posao jer radim na popularizaciji trčanja, predivne aktivnosti koja pridonosi zdravlju svakog čovjeka”, poručio je Berislav Sokač iz Run Croatije.

Komentiraj