Urugvajski nogometni savez otpustio 400 djelatnika uključujući i izbornika Tabareza

Urugvajski nogometni savez je otpustio čak 400 svojih djelatnika, uključujući i izbornika Oscara Tabareza koji je vodio momčad posljednjih 14 godina. Rezultat je to ekonomskih poteškoća uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je dovela do prekida gotovo svih nogometnih aktivnosti u svijetu.

“Izvršni odbor izvještava, da je zbog trenutne zdravstvene krize koja je dovela do suspenzije svih aktivnosti, bio obvezan donijeti niz teških mjera kako bi zaštitio buduće funkcioniranje ove institucije.” – stoji u objavi Saveza.

Ovim potezom je omogućeno da otpušteni djelatnici mogu iskoristiti osiguranje uslijed nezaposlenosti, a iz Saveza se nadaju što skorijoj normalizaciji stanja i povratku najvećeg broja zaposlenika. U Savezu će do tada ostati samo najnužnije osoblje, a suspendirani su i svi ugovori s vanjskim suradnicima.

Nogometne aktivnosti u Urugvaju su na neodređeno suspendirane od 13. ožujka što je dovelo i do odgađanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Tabrez je s Urugvajem osvojio Copa Americu 2011. godine, a na Svjetskom prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi momčad je vodio do polufinala. 73-godišnji stručnjak je reprezentaciju vodio na 200 utakmica zbog čega je u studenom prošle godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao izbornik s najviše upisanih susreta s jednom reprezentacijom.

Komentiraj