UPOZORILI HRVATSKU: Slovenija prima najviše 580 migranata dnevno

FaH

Slovenija će dopuštati tranzit najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, objavila je u petak slovenska policija koja navodi da se Hrvatska tog dogovora u četvrtak nije pridržavala.

 Dogovoreno je brojčano ograničenje od najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, navelo je u priopćenju za javnost ravnateljstvo slovenske policije, te se dodaje kako je Hrvatska upozorena da se tog dogovora do kojega su došli ravnatelji policija država na tranzitnoj ruti  prošlog tjedna u Zagrebu ne pridržava, na što su je upozorili.
“Hrvatska je u četvrtak u Sloveniju dovela 850 migranata, a to bitno prelazi dogovoreno ograničenje”, navode u slovenskoj policiji.
Nakon što je Austrija prošlog tjedna uvela restrikcije za ulazak migranata iz Slovenije i počela vraćati više desetaka migranata dnevno natrag u Sloveniju, za iste se mjere odlučila i Slovenija, a prema njezinom tumačenju s time da dnevni priljev migranata u Sloveniju ne smije biti veći od 580 dnevno suglasile su se i zemolje na migrantskoj ruti, na sastanku ravnatelja policija koji je 18. veljače održan u Zagrebu.

Dolazak migranata iz Hrvatske u Sloveniju preko Dobove zadnji je tjedan jako smanjen. Tako u nedjelju, ponedjeljak i utorak u Sloveniju nije ušao nijedan migrant, u srijedu ih je došlo 478, a u četvrtak 842, što je prema slovenskoj policiji odstupanje od dogovora ravnatelja policija.

Komentiraj